Полтавська школа №3 – заклад відомий давньою історією та надсучасними можливостями

Спецпроекти
26 жовтня 2013 о 14:059521 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська школа №3 – заклад відомий давньою історією та надсучасними можливостями
«Коло» розпочинає новий проект «Наша школа – найкраща!».

Журналіст завітала на екскурсію до навчального закладу із двохсотлітньою історію – спеціалізовану школу №3 Полтави.

Школа ззовніШкола ззовні

Нагадаємо, кожна школа може стати учасником проекту. Про умови участі, читайте тут.

Заклад знаходиться у центрі на вулиці Куйбишева. Про давню історію школи говорить її будівля зовні. Та всередині все навпаки – сучасне

На порозі школи мене зустрічає охоронець. Він по рації викликає директора. Очільник навчального закладу Євгеній Романов відразу починає екскурсію. Проходячи коридором школи, не складно здогадатись, де початкові класи. Адже на стінах – веселі та яскраві малюнки, а зі стелі звисають різні аплікації та паперові літери.

Провівши більше години у стінах закладу, я з’ясувала, що тут є:

–Wi-Fi зона,

– проектори та екрани, мультимедійні дошки у навчальних класах (для кожного уроку вчитель готує презентацію),

Під час урокуПід час уроку

– свій благодійний фонд,

– можливість для учнів на уроках іноземної спілкуватися зі своїми закордонними однолітками по «Skype» (програма, що дозволяє робити телефонні дзвінки прямо з комп’ютера).

До теми - Мініосвіти визначило перелік предметів для ЗНО-2014

Літній клас

літній класлітній клас

У величезному дворищі школи знаходиться окремий клас із прозорими стінами. У ньому проектор, величезний НD-екран та 5D звук. Теплої пори року учні можуть займатися ближче до природи. На уроках образотворчого мистецтва вони виносять мольберти і малюють просто неба.

Власне радіо

Кожен навчальний день учнів ЗОШ №3 починається з 10-хвилинного ефіру радіо. Щоранку звучать зарядка (весела пісня у виконанні школярів) та два гімни (школи та України). Окрім всього, у цей час можуть зачитати оголошення та передати вітання іменинникам. Почути радійну інформацію можна у будь-якому куточку навчального закладу, кожен клас та кабінет обладнаний радіоточкою.

Бібліотека – медіа-центр

Медіа-центр (фотоархів школи)Медіа-центр (фотоархів школи)

У бібліотеці школи знаходиться кілька комп’ютерів, проектор та екран. Скористуватись комп’ютерами можуть як діти, так і вчителі. Іноді тут проводять уроки.

Власна газета

Дві групи учнів займаються випуском газети зі шкільними новинами. Одні готують матеріали, інші верстають. За словами директора, цьогоріч газету не видають. Проте, питання тимчасове.

Гуртки різного спрямування

Аби і після уроків школярі залишалися у стінах рідного закладу, працюють різноманітні гуртки та секції. Їх у цій школі чимало: спортивні, філологічні (польська, англійська мови), театральні, вокальні, хореографічні, художньо-естетичні.

Їдальня з акваріумом

Їдальня (фотоархів школи)Їдальня (фотоархів школи)

Їдальня 3-ї школи вражає яскравими кольорами стін та столів. До речі, на останніх зображена емблема школи. Більшого затишку надає акваріум із рибками, який милує око відвідувачів. До речі, школярі можуть спокійно, не на швидку руку, пообідати під час 25-хвилинної перерви. Ознайомитись із меню можна на стенді, що на вході до зали.

Кабінет англійської із домашньою атмосферою

У наймолодших учнів (початкова школа) урок іноземної мови відбувається у невеличкому класі, де немає парт. Кімната застелена кольоровими килимами. І містить для сидіння такі собі східці, обтягнуті м’якою тканиною. На них багато м’яких іграшок. Діти можуть сидіти як вдома на дивані у невимушеній атмосфері.

Про шкільне вбрання

Наступного року у закладі хочуть ввести шкільну форму з емблемою навчального закладу. Поки що адміністрація школи в роздумах – який обрати стиль.

Нині у школі навчається понад 700 учнів та працює до 70 осіб персоналу.

Про популярність школи зі слів директора

Останні три роки очолює навчальний заклад – Євгеній Романов (учитель англійської мови, вчитель вищої категорії, методист).

Про популярність школи

Директор Євгеній Романов. Фотоархів школиДиректор Євгеній Романов. Фотоархів школи

Вступ до 1-го класу

– У нас єдина школа в місті, яка юридично має право проводити співбесіду з дітьми, – розповів Євгеній Лаврентійович. – За статистикою міського управління освіти, у нас найбільший конкурс (найбільше бажаючих вчитись – автор). Під час співбесіди потрібно обрати дітей одного рівня. Але ми не перевіряємо уміння читати чи писати. Зважаємо на їхній психомоторний розвиток: логіка, пам’ять, розвиток мовлення. Я особисто проводжу співбесіду, тому знаю всіх, хто до нас приходить навчатися.

Результати ЗНО

– За результати ЗНО, за останні 5 років ми – треті по місту, – продовжив директор. – Перед нами лише ліцей та ще одна школа. Ми –спеціалізований освітній заклад із філологічним ухилом (англійська та німецька), та й інші предмети наші випускники складають успішно. Минулого року жоден наш випускник не «завалив» ЗНО, і таким результатом може похвалитися лише третя школа.

До теми - У Полтаві розповіли як по-новому профорієнтують дітей

До того ж, за 2012-2013 навчальний рік у 3-ї школи такі досягнення:

– 1-е місце в обласному етапі XII Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика (2 учні);

– призові місця:

міського етапу Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін (24 учні, серед них – 12 з англійської, німецької та французької мов);

обласного етапу (7, серед них – 5 з іноземних мов);

І етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів територіального відділення Малої академії наук України (5 учнів).

Школа огороджена високим парканом, який спеціально розмалювали графітіШкола огороджена високим парканом, який спеціально розмалювали графіті

Ними гордиться школа

Свого часу в закладі навчались:

Михайло Драгоманов (літературознавець, фольклорист і письменник),

Михайло Старицький (український письменник і театральний діяч),

Михайло Остроградський (український математик, академік Петербурзької АН),

Леонід Глібов (український письменник і громадський діяч),

В. П. Горленко (український етнограф і мистецтвознавець),

Володимир Самійленко (український поет),

Леонід Позен (художник і скульптор),

Микола Пильчиков (український фізик),

Мстислав (Патріарх УАПЦ) та багато інших

Контакти школи:

Адреса: 36039, м. Полтава, вул. Куйбишева, 4.

Телефон: 7-26-19

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter