У редакції "Кола" відбулася "гаряча" лінія з лікарем-травматологом (фото)

Новини
Надія Труш11 листопада 2013 о 13:571982 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У редакції "Кола" відбулася "гаряча" лінія з лікарем-травматологом (фото)
У редакції «Кола» відбулася «гаряча» лінія з лікарем-травматологом Віталієм Маликом.

Сьогодні, 11 листопада, лікар Полтавської обласної клінічної лікарні імені Скліфосовського, завідувач ортопедо-травматологічним відділенням, відповідав на запитання читачів газети і сайту з 10.30 до 11.30.

Лікар-травматолог Віталій Малик відповідає на запитання читачів "Кола". (фото Юлії Деркач)Лікар-травматолог Віталій Малик відповідає на запитання читачів "Кола". (фото Юлії Деркач)

За цей час медик встиг відповісти на 6 телефонних запитань та 5 тих, що надійшли на електронну пошту редакції.

Найбільше читачі газети та сайту цікавилися, чи доцільним та ефективним буде оперативне втручання під час захворювань суглобів та цікавилися процедурою взяття на облік на операцію по заміні природного суглоба на штучний.

Серед запитань, на які відповідав лікар – питання про те, як убезпечити себе від переломів. Зокрема, читачка "Кола" цікавилася, чи допомагають кальцієвмісні препарати зменшити ризик переломів.

– Такі препарати має призначати лише лікар, крім того, вони ефективно діють лише в поєднанні з вітаміном D. Тобто кальцій сам по собі елемент, який може бути у препараті, але для того, аби він добре засвоївся, він має бути у комплексі із іншим вітаміном, – відповів Віталій Малик.

Відповіді на інші запитання періодично з’являтимуться на сайті "Кола".