Проект від "Кола" "Вихідні з книгою": «Історія незалежності України» Капранових

Новини
Надія Труш23 листопада 2013 о 08:151261 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Проект від "Кола" "Вихідні з книгою": «Історія незалежності України» Капранових
«Коло» пропонує новий проект «Вихідні з книгою».



Надія Кучер, журналістНадія Кучер, журналіст

Щосуботи ми розповідатимемо про книгу всеукраїнського або полтавського автора та про самого письменника. І, можливо, сторінки саме цієї книги вам захочеться погортати, відпочиваючи від буднів.

Сьогодні, любі читачі, як і обіцяла минулої суботи, поговоримо про книгу «Історія незалежності України» (мальована) братів Капранових. На початку тижня письменники відвідали Полтаву, гостювали в редакції «Кола» та виступили перед полтавцями.

Тож, ймовірно, ви уже встигли придбати новеньку книжку відомих близнюків та готові її прочитати.

Книга Капранових барвиста – привертає увагуКнига Капранових барвиста – привертає увагу

Отже, «Історія незалежності України» (мальована). Слово «мальована» відразу привертає увагу. Різнокольорова обкладинка, від якої відчувається тепло, яке намагалися передати автори – викликає довіру. Дивлячись на яскраву книжку – мимоволі з’являється відчуття, що саме цю книгу хочеться гортати у родинному колі, п’ючи чай й без поспіху розповідати дітям про українських героїв.

Гучна обіцянка Капранових, яка лунає із обкладинки – «Без білих плям! Легко сприймається! Просто! Для дітей! Для дорослих! Послідовно!» – вповні виправдовує себе. Здається, тримаєш у руках підручник-довідник з історії України для школяра-п’ятикласника. І разом з тим, попри простоту й доступність викладу важливих історичних подій, – книжка не втрачає серйозності. Стародавні воїни, скіфи, сармати, Київська Русь, гетьманство, гайдамаки, Тарас Шевченко, Леся Українка, визвольні війни, Друга світова війна, незалежність України – про усе це Капранови умудрилися написати усього на 79-ти сторінках, проілюстрованих пізнавальними (а подекуди й смішними) малюнками-коміксами та картами.

Здається, що письменники обрали собі за девіз слово «компактність», створюючи книжку. Це видання по праву можна назвати одним із тих, де події історії зображені чітко, хронологічно, а разом з тим – просто і пізнавально. А найголовніше – цікаво й захоплююче. Описані не просто сухі історичні факти, а й маловідомі аргументи, які роками приховувалися від розголосу. Які саме – тримаю в таємниці, дізнайтеся самі!

Трохи про авторів книги

Брати Капранови вміло використовують усе, чим їх обдарувала природа. Вони близнюки, намагаються бути схожими один на одного, однаково одягаються. Мають близнючок-дружин та займаються однією роботою: пишуть та видають книжки, популяризують українську книжку та мову.

Свої думки про книгу, якщо ви її  уже читали (а можна й після прочитання) залишайте під публікацією, нам цікава ваша думка про книгу!

До наступного суботнього читання!

Читайте також

"Коло" оголошує благодійну акцію збору книг для сільських бібліотек

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter