Проект від «Кола» «Вихідні з книгою»: "Теплі історії до кави" Надійки Гербіш

Новини
Надія Труш30 листопада 2013 о 08:001469 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Проект від «Кола» «Вихідні з книгою»: "Теплі історії до кави" Надійки Гербіш
В останній день осені, погодьтеся, особливо хочеться тепла. Зловити останнє осіннє тепло і думати, наприклад, про літні деньки.


Надія Кучер, журналістНадія Кучер, журналіст

Цієї суботи пропоную вам, любі читачі, провести вихідні з книгою. Тому й книгу почитати пропоную теплу – "Теплі історії до кави" Надійки Гербіш.

Якщо розглядати лише обкладинку, ще не читаючи жодної сторінки – уже ніби відчувається тепло в руках, тримаючи книгу. Кольорова гама підібрана дуже вдало, справді у теплих тонах. А в’язаний тримач для чашки уже малює в уяві приємний смак кави і свіжий запах книжкових сторінок.

"Теплі історії до кави" дуже відрізняються від інших книг сучасної літератури. Адже у цих невеликих історіях – жодного натяку на негатив. Та й історіями називати написане у книжці не хочеться, бо на думку після прочитання спадає лише така назва: ніжні і добрі історійки. Попри позитив, саме ця книжка з моменту виходу у світ викликала бурхливу хвилю обговорень, і не усі розмови були такими ж позитивними й добрими, як книга. Можливо, так сталося тому, що любителям детективів та неймовірної фантастики – неймовірна доброта слів приємним для зору коричневим шрифтом прийшлася не до смаку. Хоча разом з тим слід зауважити: нині на книжкових полицям важко знайти аналог "Теплих історій".

фото з сайту zymova.com фото з сайту zymova.com

Кожну історію з книги краще, гадаю, читати по черзі, тобто не читати усю книгу залпом, відразу. Краще – після кожної прочитаної історії зробити зупинку. Подумати. І недмінно – заварити кави або чаю. І навіть якщо в якійсь із історій знайдеться трохи суму – він як осінній листочок: протремтить словами, впаде, і залишиться тільки згадка.

Книгу Гербіш дехто називає дівчачою, через ніжний стиль написання. Але разом з тим, книгу хочеться назвати іконою стилю доброї сучасної книжки, як би пафосно це не звучало. Авторка ніби створює маленький затишний світ, в якому немає серйозних проблем. То чому б не оселитися у цьому світі на деякий час, читаючи книгу? ..

Трохи про автора книги

Надійка Гербіш. фото з сайту vgolos.com.uaНадійка Гербіш. фото з сайту vgolos.com.ua

Надійка Гербіш – народилася 1987 року на Тернопільщині. З 13 років займається перекладацькою діяльністю. Пише й дитячу літературу. Популярність здобула після видання книжок «Теплі історії до кави» та «Теплі історії до шоколаду». Книжку «Теплі історії до кави» високо оцінили на Львівському форумі книговидавців, також ця книга здобула перше місце в рейтингу «Топ-20» мережі книгарень «Є».До речі. Гербіш відома також як фотограф та мандрівниця.

Читайте також

"Вихідні з книгою": "Історія незалежності України" братів Капранових

Свої думки про книгу, якщо ви її  уже читали (а можна й після прочитання) залишайте під публікацією, нам цікава ваша думка про книгу!

До наступного суботнього читання!

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter