Полтавці на євромайдані у Києві: це не карнавал

Новини
Таня Цирульник6 грудня 2013 о 07:301683 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці на євромайдані у Києві: це не карнавал
Полтавець Андрій Савельєв прибув до Києва на євромайдан ще 1 грудня.


Андрій Савельєв. Київ. Жовтневий палац. Фото надане Андрієм Савельєвим.Андрій Савельєв. Київ. Жовтневий палац. Фото надане Андрієм Савельєвим.

Майже тиждень він живе і працює у «містечкові у місті». За словами полтавця, потік людей постійно прибуває і кожному знаходиться робота, адже просто так стояти на майдані, слухати музику і пити каву вже ніхто не хоче.

Про самоорганізацію євромайдану:

Центральний штаб євромайдану скадається з 4 штабів, які працюють у КМДА, Жовтневому палаці, Палаці профспілок та у будівлі по вулиці Гончара,33.

– Люди дуже самоорганізовані. Здатність їх до порядку і дисципліни була недооцінена. Майдан нині живе як єдиний організм. У ньому є своя власна медична служба, господарська служба, комендантська служба (на кожному об’єкті є свій комендант), служби, що займаються набором волонтерів. Є люди, які відповідають за кухню. Дівчата майже цілодобово нарізають бутерброди, хтось бігає з підносами, хтось рубає дрова. У кожного є свої чіткі задачі, які він має виконувати. Якби це були тільки розваги, майдан би довго не проіснував. Але це не карнавал, а місто з великою кількістю комунальних проблем. Ми не знаємо, скільки стоятимемо, тому треба забезпечити гідне існування.





Андрій Савельєв. Андрій Савельєв.



Про поділ прибулих на євромайдан:

– У нашому містечку є представники різних регіонів – від Хусту до Єнакієво, представники різних політ сил, які колись не могли домовитися, а сьогодні на майдані їм це вдалося. Я жодного разу не чув, щоб хтось питав: а ти від «Свободи» чи від «Руху»? – розповідає Андрій Савельєв. – Ми тут не за регіональним принципом поділені, а за уміннями: лікарі - окремо, охорона – окремо, господарча частина – окремо, хоча є й координаційні центри й за географічним принципом.

Про вимоги євромайдану:

– Майдан колись починався з питань євроінтеграції, але сьогодні воно уже мало цікавить. Наша вимога – відставка уряду.

Про правоохоронців:

– Правоохоронці є на відстані кварталів. До нас не йдуть. Вичікують. Але провокаторів багато приходить.





Фото надано Андієм Савельєвим.Фото надано Андієм Савельєвим.



Якщо збираєтеся до Києва на євромайдан:

– Зліва від сцени до 20 години вечора працює намет, у якому іде запис у волонтери. У будинку профспілок запис у волонтери – цілодобовий. Прибулого запитують про його уміння, чим він може бути корисний: дрова рубати, охороняти, лікувати, на кухні працювати. Можна й просто прийти, принести теплі речі, продукти.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter