Євромайдан: полтавський священик освятив внутрішні війська (+відео)

Новини
Олег Дубина11 грудня 2013 о 10:442073 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Євромайдан: полтавський священик освятив внутрішні війська (+відео)
Священик з Кобеляк благословив бійців внутрішніх військ "аби крові не було".

Дмитро Кулічковський (зліва). Скриншот з відеоДмитро Кулічковський (зліва). Скриншот з відео

Священик з Кобеляк благословив бійців внутрішніх військ "аби крові не було".

Євромітинги в столиці не обходяться без участі представників церкви, які "закликають не проливати кров". Сотні церковнослужителів зараз знаходяться на центральних вулицях Києва, де досить неспокійно в останні дні.

Серед них є служителі церков області. Як повідомляє Громадське телебачення, днями один із священиків благословив бійців внутрішніх військ, як були на Хрещатику, щоб "не було крові". Він підійшов до кожного бійця та "освятив його".

Працівники підрозділу в той час на центральній вулиці міста вибудували "живий ланцюг" та тримали в руках металеві щити.

Як виявилося, цим священиком був Дмитро Кулічковський - кобелячанин, за допомогою якого у районному центрі побудували першу в районі новозбудована церква УПЦ Київського патріархату, що одержала назву «Святого Юрія Переможця». Її у вересні освятив Патріарх Київського і всієї Руси-України Філарет.

Довідка. Дмитро Кулічковський народився 12 лютого 1962 року в селі Присліп Турківського району Львівської області. Священик. Опікується церквою Різдва Іоана Хрестителя села Марківка та Юрія Переможця Кобеляк.

На останніх парламентських виборах, які відбулися минулого року, священик балотувався від однієї з партій, однак до Верховної ради так і не пройшов. Тоді на окрузі №149 переміг Олексій Лелюк.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter