Продаж ялинок на Полтавщині: як розпізнати законне дерево

Новини
Ольга Правденко12 грудня 2013 о 09:451305 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Продаж ялинок на Полтавщині: як розпізнати законне дерево
Продаж ялинок на полтавському базарі Перевірити чи ви купили законно придбано ялинку нині можна багатьма способами.


– Зателефонувати з мобільного телефону на номер 236 (вартість хвилини розмови 2 грн. Тариф вказаний з урахуванням ПДВ та без сплати до ПФ.).

– Зателефонувати по міських телефонах (044) 587-63-73 або (044) 587-73-83

– Зателефонувати по номеру гарячої лінії, до оперативного штабу ОУЛМГ (в кожній області свій номер телефону).

– Перевірити походження можна зайшовши на сайт http://yalinka.info (при заходженні на вказаний сайт з мобільного телефону (OS Android) відбувається переадресація на завантаження безкоштовної програми перевірки походження новорічних ялинок).

– Надіслати СМС з мобільного на короткий номер 8668, в тексті необхідно набрати forest, знак пробілу, та вказати номер бирки (наприклад forest 00185520), у відповідь отримаєте повідомлення про походження новорічної ялинки, – повідомили у прес-службі Полтавського обласного управління лісового й мисливського господарства (ПОУЛМГ).
Також діє «гаряча лінія» при ПОУЛМГ Дзвінки приймаються за телефоном  (0532)60-11-88.
Ще один запобіжний засіб проти браконьєрів — це електронні бирки, які чіпляють на всі «легальні» ялинки. За допомогою їх будь-хто може перевірити місце заготівлі дерев.

Так виглядає електронна биркаТак виглядає електронна бирка

– Навіть якщо ви купили новорічну красуню у приватного підприємця, якій вирости її на своїй ялинковій плантації, на ній повинна бути бирка. Купити бирки підприємці повинні у лісівників. Одна коштує менше 2 гривень, – наголосила Лілія Гнатенко, прес-секретар ПОУЛМГ.
Зараз ялинки ретельно охороняють лісівники разом з міліціонерами та екологами.
– За незаконну рубку одного дерева штрафують від 85 до 170 гривень. Крім того, за кожне зрубане дерево нараховуються завдані державі збитки, що залежать від діаметру пня і становлять щонайменше 197 гривень.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter