Цікаві факти про домашніх улюбленців

Новини
Ольга Правденко13 грудня 2013 о 14:489618 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Цікаві факти про домашніх улюбленців
Ті, хто одного разу завів кота чи собаку, вже не уявляють свого дому без цих пухнастиків. Коти і собаки, як і люди, унікальні.
«Коло» зібрало найцікавіші факти про домашніх улюбленців.

Кішка за своє життя може мати більше 100 кошенят. Фото www.sunhome.ruКішка за своє життя може мати більше 100 кошенят. Фото www.sunhome.ru Про котів За даними Ліонського університету, у світі близько 400 мільйонів домашніх котів. Пальму першості віддають Австралії, де на 10 жителів – 9 котів. В Азії перше місце за Індонезією, тут більше 30 мільйонів пухнастих звірів, а в Європі – за Францією, жителі якої мають під своєю опікою 8 мільйонів котів. У той же час є країни, наприклад, Перу, Габон, де домашні коти майже не зустрічаються. Кішка за своє життя може мати більше 100 кошенят. Одна пара котів та їхнє потомство за 7 років можуть народити 420 тисяч кошенят. Коти видають близько 100 різноманітних звуків, а от собаки – лише 10. Малюнок поверхні носа кішки унікальний, як і відбиток пальця людини. А ще в кішки пітніють лише кінчики лап. До речі, жираф, верблюд і кішка – єдині тварини, які починають іти з лівих лап. Така ходьба гарантує швидкість, хитрість та тишу. Котяче вухо повертається на 180 градусів. У вусі кішки 32 м’язи. А чутливість кішки до гучності звуку втричі вища, ніж у людини. Її нервовий стан видають вуха – вони трохи рухаються, хоч сама тварина може спокійно сидіти і спостерігати. Якщо доторкнутися до тварини у такому стані, вона почне шипіти або вдарить лапою. Коти відчувають запахи в 14 разів сильніше, ніж люди. Коти, на відміну від собак, не можуть сфокусувати погляд на близько розміщених предметах. Вони краще бачать на відстані від 75 см до 2-6 метрів. Коли ми гладимо кота, у нас знижується частота серцебиття і кров’яний тиск. А люди з серцево-судинними захворюваннями мають шанс прожити довше, якщо у них є кіт, на відміну від тих, хто його не має. За допомогою вусів кішка отримує інформацію про все, що її оточує, – про предмети, вітер, температуру. Якщо їх видалити, вона буде погано орієнтуватися і почуватиметься невпевнено. Вуса допомагають котам визначити, пролізуть вони в отвір чи ні. Якщо вуса в кішки спрямовані вперед – вона чимось зацікавлена або хоче налякати суперника. Якщо назад – кішка налякана. Про собак

У собак є феноменальний внутрішній годинник. Вони прекрасно знають, коли потрібно вийти на прогулянку, пограти, пообідати, поспати, а також завжди знають, коли ви повертаєтеся з роботи, особливо якщо у вас нормований робочий день. Насправді ви можете звіряти годинник, спостерігаючи за своїм улюбленцем.

У собак є феноменальний внутрішній годинник. Фото strana-sovetov.comУ собак є феноменальний внутрішній годинник. Фото strana-sovetov.com Цікаве дослідження провели кінологи з Америки. Вони дали послухати собакам музику різних напрямків. Найбільше їм не сподобався важкий рок, а ось класична музика до вподоби чотирилапим. Що стосується записів із людською мовою, то вони проявили повну байдужість. Слухаючи звуки популярної музики, собаки демонстрували яскраво виражений неспокій. Людина і собака мають 97% спільного в будові генів. Якщо дивитися собаці в очі, вона може сприйняти це, як виклик і вдатися до агресії. Собака має найтонший нюх серед усіх домашніх тварин. Чутливі до запахів нервові клітини знаходяться в слизовій оболонці носа, площа його поверхні досягає 150 кв. см, що в 30 разів більше, ніж у людини. Кількість нервових клітин залежить від породи і може досягати 230 мільйонів порівняно з п’ятьма мільйонами в людини. До речі,у Полтаві продовжують жорстоко вбивати тварин (фото)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter