Проект «Кола» «Чим закінчиться Євромайдан»: прогноз нардепа Валерія Головка

ПРОЕКТИ
Ольга Правденко15 січня 2014 о 16:161433 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Проект «Кола» «Чим закінчиться Євромайдан»: прогноз нардепа Валерія Головка
Редакція «Коло» продовжує проект «Чим закінчиться Євромайдан».
Проект «Кола» «Чим закінчиться Євромайдан»: прогноз нардепа Валерія Головка Свої роздуми з цього приводу висловив народний депутат України Валерій Головко (фракції ВО «Батьківщина», керівник Полтавської обласної організації ВО «Батьківщина»).

1. Хто, на Вашу думку, є лідером Євромайдану (полтавського і київського)?

Лідер Євромайдану – Український народ. І тут, на моє переконання, не може бути іншої відповіді. Як і не може бути дискусій стосовно того, хто зробив Майдан. Його зробив український народ, який мав мужність вийти на вулиці по всій країні – від Львова і до Криму, щоб заявити: пане Президенте, ми не будемо надалі терпіти свавілля та беззаконня, яке відбувається у державі. Ми хочемо жити у цивілізованій і демократичній країні. Бо ми – європейська нація, і ніхто не може вкрасти в нас цього права. А ось завдання політиків та громадських активістів полягало в тому, щоб процес народного протесту набув організованого характеру, а гасла Майдану – втілити у конкретні політичні вимоги та рішення. Ось, власне, із якою метою створювалася Рада Майдану, до якої увійшли представники головних опозиційних сил – «Батьківщини», «Удару», «Свободи» та громадські активісти.

2. Що вважаєте здобутками і втратами Євромайдану?

– Головний здобуток полягає у тому, що українське суспільство об’єдналося навколо демократичних цінностей і продемонструвало усьому світу готовність їх захищати. Щойно влада перекреслила європейські перспективи України, щойно відбулося побиття учасників мирної акції протесту – мільйони людей вийшли на вулиці. Це є свідченням того, що в Україні дійсно народжується громадянське суспільство і ми на правильному шляху, хоч би як нас і не намагалися із нього звернути.

Стосовно втрат, я б швидше назвав це не втратою, а розчаруванням від того, що певна кількість людей у нашій державі ще живе за принципом «моя хата з краю» і вважає, що майбутнє твориться не сьогодні і не ними. Їх значно менше, але такі байдужі є. Як і є ті, хто за 300 гривень готовий стояти на так званих антимайданах. А саме звідси і починається політична корупція, яка сьогодні процвітає у владних кабінетах.

3. Які недоліки Євромайдану?

– Я не буду кривити душею – недоліки є, бо ідеальних людей та ідеальних процесів не існує в природі, в принципі. Але більш правильно про них будуть говорити після перемоги єврореволюції в Україні. Навіщо зараз лити воду на млин опонентам?

4. Чим і коли закінчиться Євромайдан?

– Євромайдан завершиться перемогою українського народу. Іншого просто не дано. Є чіткі вимоги – покарання винних у силовому розгоні мирної акції протесту, відставка Уряду у повному складі, включно із Прем’єр-міністром Миколою Азаровим та міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком, та позачергові парламентські та президентські вибори. Як тільки ці умови будуть виконані, можна буде говорити, що Майдан виконав свою місію. А остаточна перемога України та українського народу буде  після перемоги на президентських та парламентських виборах. Звичайно, спрогнозувати терміни важко – ми рухаємося до мети винятково мирним шляхом і, головне, в конституційний спосіб. Але хочеться вірити, і ми будемо для цього все робити, аби ця перемога відбулася вже найближчим часом.

Читайте також прогноз нардепа Юрія Бублика

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter