Полтавська обласна рада. Ранок.

Новини
Таня Цирульник26 січня 2014 о 10:076546 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавська обласна рада. Ранок.
Ніч у Полтавській обласній раді, яку вчора зайняли полтавці, пройшла спокійно.
Вранці на місці подій побувала журналіст.

Обласна рада Полтави. Ранок 26 січня. Фото Тетяни Цирульник.
Сніг більше не носять, рубають дрова, чергують на вході та запрошують полтавців приходити у гості. У сесійній залі нічого не зруйновано. За порядком стежить нардеп Олег Сиротюк.

Олег Сиротюк, нардеп, показує фото автозаків у внутрішньому дворі облдержадміністрації. Фото Тетяни Цирульник.Олег Сиротюк, нардеп, показує фото автозаків у внутрішньому дворі облдержадміністрації. Фото Тетяни Цирульник.

- Зараз у приміщенні обласної ради, яке належить територіальній громаді, знаходяться протестувальники, представники Народної Ради. Організована внутрішня робота: є відповідальні за різні напрямки, в тому числі за охорону. Сьогодні тут ночувало багато людей, зараз, під ранок, менше – полтавці пішли додому і прийдуть на 12 годину на мітинг під облдержадміністрацію. Ми поводимося мирно, усюди порядок.

Ноутбуки та майно обласної ради обіцяють віддати. Фото Тетяни Цирульник.Ноутбуки та майно обласної ради обіцяють віддати. Фото Тетяни Цирульник.

На питання журналіста про ноутбуки ( у кожного зі 120 депутаті обласної ради забезпечують ноутбуком, зазвичай вони просто лежать на столах у сесійній залі ) Олег Сиротюк показує на стіл президії. На ньому гіркою лежить обладнання.

- Усе технічне обладнання переписали, зателефонували керівнику облради, у понеділок хтось з працівників з’явиться і забере своє майно у інше приміщення. У нас мирний захід, псувати майно не будемо, - заявив нардеп.

Сесійна зала Полтавської обласної ради станом на 9 ранку. Фото Тетяни Цирульник.Сесійна зала Полтавської обласної ради станом на 9 ранку. Фото Тетяни Цирульник.

На питання про те, чи були вночі неочікувані візитери, відповів, що підходили уночі звичайні полтавці до баррикад, літні люди, афганці, пенсіонери, з дітьми.

- Про «Беркут» не знаємо, чи вони у Полтаві уже, бо нам повідомляли активісти, що з Харкова їдуть, - сказав Олег Сриотюк. - Була інформація що 2 автобуси, які їхали сюди, були зупинені активістами, які просто не дали проїхати далі на спущених шинах. Не знаю, чи доїхали сюди ті, хто намагалися це зробити. Буде день, побачимо. Наразі з учорашнього дня у приміщенні облдержадміністрації за нашими даними знаходиться до 500 працівників міліції і 10 собак.  У внутрішньому дворику ми бачили вчора 2 автозаки, пожежну машину.

Вхід до сесійно зали Полтавської обласної ради. Фото Тетяни ЦирульникВхід до сесійно зали Полтавської обласної ради. Фото Тетяни Цирульник

- Що очікувати о 12 годині?

- Мирну акцію. Ми вчора мирно зайшли у обласну раду. Адже громадяни повинні мати доступ до будівель, що їм належать. Склалася практика, що громадяни сприймають органи влади як місце, куди неможливо потрапити. Учора деякі полтавці вперше вжитті побували у цій будівлі, хоча вони насправді є власниками цього приміщення і повинні мати сюди вільний доступ, - сказав Олег Сиротюк.

Міліція уже розслідує факт захоплення Полтавської облради

Полтавська обласна рада. 26 січня 2014року. Фото Тетяни ЦирульникПолтавська обласна рада. 26 січня 2014року. Фото Тетяни Цирульник

Як довго триватиме народовладдя - Юрій Бублик про захоплення Полтавської облради: стоятимемо, доки не вирішиться доля України

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter