Свободівця з Полтавщини звинувачують у замовленні подвійного вбивства

Ситуація
Валентина Зайченко26 січня 2014 о 15:211845 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Свободівця з Полтавщини звинувачують у замовленні подвійного вбивства
Сьогодні на сайті обласної міліції з'явилася інформація щодо вчасного розкриття злочину.


Правоохоронці повідомляють, що змогли дізнатися про замовлення і затримали винуватця.

У замовленні подвійного вбивства звинувачують голову машівського районного  осередку ВО "Свобода". Він нібито замовив вбивство голови Машівської райадміністрації та депутата облради.

Затриманий очолював районний осередок ВО "Свобода" (Фото з mvs.gov.ua)Затриманий очолював районний осередок ВО "Свобода" (Фото з mvs.gov.ua)

Причиною такого спецзамовлення стали давні неприязні стосунки на підґрунті майнових непорозумінь, пишуть на сайті міліції.  За планом замовника першою жертвою мав стати голова однієї з районних державних адміністрацій регіону, а за ним – депутат облради.

Для цього зловмисник знайшов виконавця, а життя потерпілого оцінив у 5 тисяч доларів США. При зустрічі передав кілеру завдатку 400 доларів, фотографії жертви, схему його будинку, необхідну інформацію про спосіб життя, а також автомат АКСУ із повним магазином набоїв. Чоловік намагався дотримуватися конспірації. Для розмов із виконавцем видав спеціально придбаний мобільний телефон. Після декількох зустрічей із найманцем та обговорень всіх деталей було визначено дату вбивства.

В цей час правоохоронці змогли перехопити план - і далі опреацію проводили вже оперативники полтавського УБОЗу.
В обумовлений день кілер пред’явив замовнику на телефоні фото нібито мертвого чоловіка та в підтвердження його смерті передав особисті речі потерпілого.
Коли чоловік переконався у смерті, він передав ще частину обумовленої суми – 400 доларів, а решту обіцяв віддати пізніше.

За задумом фотографії мертвого зловмисник мав показати депутату обласної ради та пригрозити, що з ним він покінчить так само. За право залишитися живим потерпілий повинен сплатити 900 тисяч гривень.

Наразі підозрюваний затриманий в порядку статті 208 КПК України та вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією цієї статті - довічне позбавлення волі.

Читайте також: Подвійне вбивство у Полтаві: убив рідних, поранив матір і хотів втопитися

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter