Цьогоріч на Полтавщині лісів насаджають менше, ніж торік

Новини
Ольга Правденко28 січня 2014 о 14:53972 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Цьогоріч на Полтавщині лісів насаджають менше, ніж торік
Лісівники Полтавщини планують цього року посадити 700 гектарів нових лісів.
Цьогоріч на Полтавщині лісів насаджають менше, ніж торік


Про це сьогодні на прес-конференції заявив Юрій Тараненко, начальник Полтавського обласного управління ЛМГ. Для цього в області функціонує 18 постійних лісових розсадників загальною площею 100 гектар. Майже половина з них закладена за осатнні 5 років під вирощування хвойних порід. Розсадники облаштовані сучасними системами крапельного зрошування.

– Лісокультурну кампанію навесні необхідно провести за 10  – 15 днів, доки в землі буде волога, щоб сіянці прийнялися, – зазначає Юрій Тараненко. – Цього року посадимо лише 700 гекатр нового лісу, бо ускладнилася документальна робота. Не так просто провести інвентаризацію земель запасу, які передали нам сільські ради. На землях, які не інвентаризовані ми не маємо права саджати дерева, бо це незаконно. Для порівняння: у минулому році ми посадили 1000 гектар нових лісів, а в позаминулому – 1100.

Загалом лісівники планують цього року поповнити вже існуючі ліси 750 гектарами. На Полтавщині нині  приблизно 5 тисяч земель запасу – неугідь.

Найбільше нових лісів саджають на сході Україні – Луганщині, Донеччині, Дніпропетровщині – до 1000 гектар щороку. Але там дуже складні умови для їх вирощування, тому приблизно 500 гектар насаджень  кожного року гине.

Нагадаємо, минулоріч полтавські журналісти теж долучилися до саджання лісу.

До речі, щорічний обсяг вирощування стандартного садивного матеріалу у лісових розсадниках області складає майже 13 мільйонів штук в асортименті 40 порід.

До теми: полтавські лісівники посадили 2 тисячі гектар лісу

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter