Пам’ятник Леніну в Опішні демонтували вночі (оновлено)

Новини
Ольга Правденко24 лютого 2014 о 08:45884 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Пам’ятник Леніну в Опішні демонтували вночі (оновлено)
Учора в Опішні зібралася позачергова сесія селищної ради, на якій депутати та громада вирішували демонтувати пам’ятник Леніну чи залишити.
Пам’ятник Леніну в Опішні демонтували вночі (оновлено)

Нагадаємо в суботу ввечері біля пам’ятника вождю світового пролетаріату зібралося кілька сотень мешканців селища, одні з яких захищали пам’ятник, а інші хотіли негайно його знести. Тоді селищна голова Світлана Педченко оголосили на неділю позачергову сесію, на яку запросила усіх опішнян. Проте на сесію прийшло набагато менше людей, ніж напередодні. Депутати ж більшістю голосів проголосували за демонтаж пам’ятника Леніну у понеділок. Проте невідомі самостійно знесли пам’ятник уночі.

Демонтованого "Ілліча" планували перенести на територію  Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішні. Що буде на постаменті замість нього, невідомо. Дехто запропонував установити на його місці пам’ятник гончарству, на який збирають гроші вже не один рік.

Нагадаємо пам’ятники Леніну вже знесли в Кобеляках, Машівці, Решетилівці, Полтаві та інших містах й селах Полтавщини.

Також пролунала пропозиція селищного депутата перейменувати вулицю  Леніна на Героїв Майдану. Проте це питання вирішили з’ясовувати разом з опішнянами згодом.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter