У Галереї мистецтв презентували виставку «Юна Шевченкіана» (+фото)

Народні новини
28 лютого 2014 о 09:322135 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Галереї мистецтв презентували виставку «Юна Шевченкіана» (+фото)
Урочисте представлення виставки «Юна Шевченкіана» відбулося 27 лютого в Галереї мистецтв Полтави.

У Галереї мистецтв презентували виставку «Юна Шевченкіана»У Галереї мистецтв презентували виставку «Юна Шевченкіана»

На стінах та столах представлені яскраві шевченківські образи та сам Кобзар. Вироби за технікою виконання різноманітні: вишиті портрети письменника, українські рушники та слова «Заповіту», родовідне дерево сім`ї Шевченка з бісеру, композиції сільської хати, ляльки-мотанки та картини створені за допомогою художньої аплікації. Загалом у залі знаходиться близько 100 робіт. Ці неординарні дитячі доробки на власні очі можуть побачити усі бажаючі, адже «Юна Шевченкіана» триватиме до 2 березня.

Роботи з виставки (усі фото Оксани Кузьменко)Роботи з виставки (усі фото Оксани Кузьменко)

Один із ініціаторів цього заходу – методист методичного кабінету управління освіти Полтавського міськвиконкому Зоя Степанівна М`ясоїд:

–«Юна Шевченкіана» – виставка, яка організована завдяки зусиллям учителів української мови, трудового навчання і вихованців. Сьогодні ми проводимо ще одну вагому акцію, яка традиційно відбувається після завершення дитячих конкурсів, – це нагородження наших 28 переможців: учасників міського конкурсу імені Т.Г Шевченка у рамках ІV міжнародного конкурсу, конкурсу «Об`єднаймося, брати мої», фестивалю учнівської творчості «Шевченко в серці кожного з нас» та авторів робіт «Юної Шевченкіани». Також ми – вчителі української мови – ініціювали в місті акцію «Добрі справи для Кобзаревої слави». Нам хотілося, щоб ця подія, 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича, запам’яталася дітям, щоб кожен долучився до цієї благородної справи – вшанування творчої спадщини нашого славного українського сина. Це потрібно молодому поколінню, а ми передаємо їм пам'ять про Кобзаря, його славу і пишаємося, що в нас, українців, є такий геній, талант. Намагаємося виховати молодь патріотами.

До теми - Презентували книгу «Тарас Шевченко і Полтавщина» за 400 тисяч

У святковій залі зібралося чимало людей, серед них – і педагоги, і автори творчих доробків. По праву сторону імпровізованої сцени, за мольбертом, – Анна Марюхно. Дівчина майстерно працює з пензлем та фарбами, і згодом перед нею на чистому аркуші з`являються обриси. Про свою «місію» юна художниця говорить так:

Анна МарюхноАнна Марюхно

– Я лише малюю. Почала малювати з четвертого класу. На честь 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка я вирішила зробити такий подарунок. Це буде український пейзаж, Шевченкова хата.

Далі перед присутніми розгортаються твори Тараса Григоровича у інтерпретації полтавських учнів – це виконання пісень та яскраві декламації віршів.

Учасникам вручили подарунки: «Кобзар» та сертифікат на поїздку до Канева.

Наостанок до талановитих учнів звернулася директор Художнього музею імені Миколи Ярошенка Ольга Курчакова:

– Хочу всіх вас привітати. Нехай багато робіт не є досконалими, багато робіт десь запозичені, але найголовніша їхня якість і найвища оцінка – це те, що зроблені вони від щирого серця, з величезною любов`ю до теми, яка була піднята нами, коли ми готувалися до сьогоднішнього заходу. А тема ця – складна і відповідальна.

Завершилася зустріч переглядом виставкових робіт.

Оксана Кузьменко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter