Презентували книгу «Тарас Шевченко і Полтавщина» за 400 тисяч

Новини
Надія Труш15 січня 2014 о 15:461519 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Презентували книгу «Тарас Шевченко і Полтавщина» за 400 тисяч
У Полтаві презентували книгу «Тарас Шевченко і Полтавщина».


Тарас Шевченко. фото www.epochtimes.com.ua Тарас Шевченко. фото www.epochtimes.com.ua

Видання підготовлене з нагоди відзначення 200-річчя з дня народження класика української літератури Тараса Шевченка.

– На публікацію книги планується виділити приблизно 400 тисяч гривень, - повідомив голова облради Іван Момот, йдеться про це на офіційному сайті Полтавської облдерадміністрації. – Щоб визначити остаточну суму, яка потрібна для видання, потрібно знати тираж книги та інші технічні деталі. Сподіваюся, обласна рада проголосує за виділення коштів. Адже дане видання потрібно не лише сьогоднішнім полтавцям, а й для майбутніх поколінь.

Так виглядатиме видання. фото з сайту www.adm-pl.gov.uaТак виглядатиме видання. фото з сайту www.adm-pl.gov.ua

Книга має кілька розділів. Матеріали першого розділу розкривають участь полтавців у визволенні Шевченка, їхню роль у становленні та розвитку його літературного та мистецького таланту. Там же міститься аналіз мистецьких та літературних творів Шевченка, створені на Полтавщині або на тематику, пов’язану з Полтавщиною. А ще – розміщено біографії знайомих Шевченкові полтавців,  документальні свідчення (автографи, листи, спогади, мемуари), які підтверджують зв’язок класика української літератури з Полтавщиною.

Матеріали другого розділу розкривають вплив Шевченка на розвиток національно-визвольного руху. У розділі вміщено інформацію про перший живий пам’ятник Шевченку – дуб, посаджений полтавською громадою 1861 року, про участь полтавців у спорудженні духовного храму України на Чернечій горі у Каневі, про відзначення на Полтавщині Шевченківських ювілеїв, про споруджені на Полтавщині Шевченківські меморіали, музеї-кімнати, пам’ятники, пам’ятні знаки,  меморіальні дошки, меморіальні об’єкти. А у додотках  вміщено таблиці, які показують літературну та мистецьку творчість Шевченка в контексті літературного та мистецького процесів першої половини ХІХ ст.

Читайте також

У Полтаві Тараса Шевченка прирівняли до святого

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter