Полтавці масово йдуть у військкомат і записуються в добровольці

ТОП ТЕМА
Ольга Матвієнко4 березня 2014 о 14:302670 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці масово йдуть у військкомат і записуються в добровольці
Із самого ранку 4 березня в Об’єднаному міському військовому комісаріаті в Полтаві черги – чоловіки записуються у добровольці до армії.


Протягом півгодини у двері військкомату пройшли десятків чоловіків. Більшість із них – ті, хто ще  за Радянського Союзу служив у армії, а потім присягав на вірність молодій незалежній Україні. Дві жінки у віконечках міського комісаріату записують чоловіків до списків добровольців. Усі вони прийшли з єдиною метою – у разі необхідності захищати країну зі зброєю в руках.

– Така ситуація склалася, що далі нікуди відступати. Служив уже давно, років тридцять тому. На Майдані не стояв, але їздив подивитися. Усе було спокійно, поки людей не повбивали. Часто буваю в Росії по роботі. Протягом десяти років жодного разу не чув там у свою сторону поганого слова, там до нас нормально ставляться і там нормальні люди, – розповів Андрій, чоловік років 50.

У військкоматі в Полтаві черга добровольців до арміїУ військкоматі в Полтаві черга добровольців до армії

До теми: Військовозобов’язаним полтавцям почали приходити повістики до військкомату

Дехто неохоче розповідає про причини приходу до військкомату.

– Я прийшов за власними переконаннями. Прийшов, бо з дітьми простояв більше двох тижнів на Майдані. Нехай це не весь час, але бачив, що там відбувається. І тепер готовий боронити свою країну в разі необхідності. Не для того, щоб у мене інтерв’ю брали, – наголосив пенсіонер, який відмовився називати ім’я.

Більшість тих, хто прийшов записуватися, аби на війну першими не пішли діти.

– Я офіцер. Мені 46 років. Свого часу я закінчив Рязанське вище військове училище зв’язку в Росії у 1990 році, а в 1993 році повернувся сюди. Я присягав один раз Радянському Союзу, але після його розпаду на вірність Росії не присягав і повернувся сюди, присягав на вірність народу України. Служив до 2005 року у Полтаві у частині А3990, "учебці" військ зв’язку. Зараз те, що відбувається у нашій країні мені не байдуже. У мене два дорослих сина. Один – курсант 4 курсу харківського військового училиша, другому – двадцять років, він студент. У зв’язку з тим, що склалося, я розумію, що мобілізують всіх. Але перш, ніж воювати підуть мої діти, повинен піти я, той, хто має певний досвід військових дій. Я був і танкістом на строковій службі, до того як втупити до військового училища зв’язку. І зараз сяду за кермо танка, БТР, БМП. Чудово стріляю із будь-яких видів зброї. Зараз дійсно ситуація дуже серйозна і усі розсудливі люди, які розуміють, що таке агресія проти України, повинні прийти до військкомату і записати, чекати виклику стати до зброї. Серед моїх друзів вже двоє записалися, з іншими ми постійно тримаємо зв’язок, – розповів  Сергій Шкуропій.

Зазначимо, що потік добровольців до військкомату в Полтаві не зупиняється вже другий день.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter