Бійці батальйону «Полтава» провели тактичні навчання (ФОТО, ВІДЕО)

АТО
Ольга Матвієнко11 травня 2016 о 19:312190 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Бійці батальйону «Полтава» провели тактичні навчання (ФОТО, ВІДЕО)
​Бійці батальйону «Полтава» після кількох місяців перерви відновили тренування на полігоні.

Бійці батальйону Полтава провели тактичні навчання (ФОТО, ВІДЕО)Батальйон «Полтава» та кінологи провели тренування на полігоні. Фото Ольги Матвієнко

11 травня кілька десятків спецпризначенців взяли участь у відпрацюванні тактики ведення бою, провели бойові стрільби.

– Завдання сьогодні просте – тренування бійців батальйону «Полтава» на полігоні. Будемо відпрацьовувати елементи тактичної стрільби і використання бойових автоматів, пістолетів. Це перше тренування за чотири місяці, що пов’язане з переходом міліції у поліцію, вирішували організаційні питання, – розповідає Юрій Анучін, командир батальйону. – Тепер двічі на місяць, як мінімум, будемо стріляти.

Бійці батальйону Полтава провели тактичні навчання (ФОТО, ВІДЕО)

Читайте також: Добровольці «Полтави»: три сектори за два роки

Першими проходять тренування бійці 1-ї роти і частково другої. Ті ж хлопці, які зараз у зоні неоголошеної війни, пройдуть тренування після повернення і відпочинку.

Спецпризначенці в’їжджають на полігон на БМП, відпрацьовуючи рух місцевістю під прикриттям бронемашини.

– Умовні бойові завдання – тактичні завдання під час використання БМП та ліквідації груп із зачисткою території. Сьогодні представлене різне обладнання, яке може вибухати. Вибухам ми приділяємо особливу увагу, адже останнім часом в області почастішали такі випадки. Сьогодні також перевіряють собак на предмет їхньої підготовки до виявлення вибухівки, зброї, наркотиків, – сказав Олег Бех, начальник ГУНП у Полтавській області.

Бійці батальйону Полтава провели тактичні навчання (ФОТО, ВІДЕО)

Тренувалися і чотирилапі працівники поліції – собаки кінологічного центру Нацполіції у Полтавській області.

– Ми проходимо коротко все те, що вміють собаки, ті робочі моменти, які ми не бачимо у повсякденному житті, не помічаємо. Із ними нам допомагають впоратися наші собаки. Це і пошукова робота (вибірка речі), пошук та затримання людей, пошук вибухових та наркотичних речовин, – пояснює Андрій Смолінський, начальник кінологічного центру Головного управління Національної поліції у Полтавській області.

Бійці батальйону Полтава провели тактичні навчання (ФОТО, ВІДЕО)

Серед присутніх на навчанні собак – троє учасників АТО. Рудий кокер-спанієль та двоє лабрадорів допомагали виявляти вибухівку, зброю та заборонені речовини солдатам на Сході. Сьогодні тренуються на муляжах. Найскладніша і для собак, і для інструкторів вправа – затримання людини. Собаки за командою стрімголов несуться до актора-злочинця. Так само за командою відпускають спеціальний костюм на співробітника кінологічної служби. За словами Андрія Смолінського, на службі рідко застосовують такий прийом, але тварини добре знають такі команди і готові до роботи.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter