Близько півтори тисячі бійців на передовій отримають мед, освячений у Полтаві

АТО
Ольга Матвієнко16 квітня 2015 о 14:551187 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Близько півтори тисячі бійців на передовій отримають мед, освячений у Полтаві
Коробочки із медом від пасічників із 12 міст України зібрали і освятили в Полтаві.

Невеликі 100-грамові коробочки із калорійним і поживним продуктом – медом – можуть стати в нагоді бійцям в зоні проведення антитерористичної операції, переконані в "Гільдії медоварів України".

Близько півтори тисячі бійців на передовій отримають мед, освячений у ПолтавіМед для бійців АТО зібрали і розфасували пасічники із "Гільдії медоварів України". Фото Андрія Іванова

Пасічники-медовари із усієї України, які входять в організацію вирішили допомогти військовослужбовцям тим, чим багаті і зібрали близько 200 кілограмів меду. Їх розфасували у невеликі коробочки, які легко носити із собою.

– На одних із останніх зборів "Гільдії медоварів" вирішили допомогти бійцям. Виготовили невеликі баночки і домовилися, що кожен із нас розфасує близько 15-14 кілограмів меду для початку. Взяти участь змогли близько 30 пасічників. Зараз тут мед зі Львова, Харкова, Миколаєва, Полтави, Чернігова – усього із 12 географічних точок України. Полтаву обрали місцем збору меду, – розповідає Віктор Чубенко, полтавський підприємець. – Очікуємо, що цей мед потрапить на саму передову. Компактна баночка дає можливість узяти мед із собою і підживитися в ситуації, коли часом немає можливості поїсти нормально.

Перед відправкою меду, його освятили в Свято-Успенському соборі міста Полтави. Його доставлять волонтери Полтавського батальйону небайдужих – організації, яка діє при храмі.

– Наш народ здавна славився медоварінням. На сьогодні у нас теж багато пасічників і медоварів. Це подвійно приємно, що ми освятимо цей поживний продукт і передамо хлопцям у найвіддаленіші точки фронту, – додав Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

Партія меду, яку освятили 16 квітня в Свято-Успенському соборі, – перша, але не остання. У подальшому "Гільдія медоварів" планує поставити в зону АТО щонайменше ще 200 кілограмів цього продукту.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter