Боєць «Полтави»: «Краще ми будемо там, ніж вони – тут» (ФОТО)

АТО
Ольга Матвієнко25 червня 2015 о 17:321907 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Боєць «Полтави»: «Краще ми будемо там, ніж вони – тут» (ФОТО)
Полтавські правоохоронці вирушили на Схід, аби підмінити своїх колег.

25 червня в Полтаві на ротацію до зони АТО відправилися близько 200 бійці зведених загонів УМВС області, батальйону «Полтава» та роти «Кременчук». Настрій у хлопців бойовий:

– Краще ми будемо там, ніж вони тут, – говорить боєць «Полтави» Ігор. Він демонструє професійну засмагу – чорні руки по плечі. Говорить, що цього разу під пекучим сонцем Південного-Сходу, певно, доведеться ходити в самому бронежилеті. Запевняє, що все буде добре, аби води побільше і сонце не так пекло. Ігор зі своєю ротою відправляється в зону АТО вже вшосте.

У Полтаві відбулася чергова ротація. Фото Ольги Матвієнко

Не менш позитивно налаштований і Євген. Говорить, що це вже четверта ротація:

– Страху немає, вже вчетверте їду, то не боюся. Єдине, що складно, – важко бути так далеко від дому. Вдома чекають друзі, мама, брат.

Читайте також: Військовий «Бобер»: «АТО могло завершитися до вересня 2014-го, але потім утратили Іловайськ»

Загалом настрій на площі перед обласною міліцією панує піднесений, але відчувається напруження. Перед посадкою в автобуси бійці востаннє обіймають мама, цілують дружин і тримають на руках дітей.

Попереду кілька годин дороги.

– Ці поїздки виснажливі й не більше. У дорозі практично не виникає ніяких складнощів, усе рамках тих заходів, які необхідні для безпеки людей, – говорить водій мікроавтобуса, який супроводжуватиме колону автобусів з бійцями.

Його автомобіль заповнений речами бійців. Жартівливо жаліється, що речі складені погано і що салон попсували. Він їде кожного разу, коли відправляються полтавські бійці.

– Надзвичайних ситуацій якихось не виникало. Лише одного разу під час ротації автобус із хлопцями закидали цеглою чи що. Розбили вікно, – розповідає водій.

Незабаром до Полтави мають повернутися бійці, яких сьогодні поїхали підміняти.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter