Діти учасників АТО з Полтавщини навчаються у таборі Збройних сил Литви

АТО
Надія Труш22 липня 2015 о 17:501147 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Діти учасників АТО з Полтавщини навчаються у таборі Збройних сил Литви
Троє юних представників Полтавщини проводять літні канікули у військовому таборі Литви, який не поступається навчальному центру НАТО.

Діти учасників АТО з Полтавщини навчаються у таборі Збройних сил ЛитвиДіти учасників АТО з Полтавщини навчаються у таборі Збройних сил Литви. Фото надане прес-службою Полтавської ОДА

10 дітей з різних областей України на чолі з військовим медиком Тетяною Яловою вирушили до Литви. Їх ціль – навчання у таборі молодих стрільців «Жалгіріс», розміщеному на одному з полігонів Збройних сил Литви, інформує прес-служба Полтавської ОДА.

Участь у таборі беруть діти з чотирьох країн – Литви, Латвії, Естонії і України. Всі молоді представники від України – діти учасників АТО, активних волонтерів та внутрішніх переселенців.

З 10 дітей, які перебувають в таборі від України, – троє полтавців. Аліна П’яташ – пасербиця загиблого на Сході військового Дмитра Кіта з Кобеляк. Аліна Каптур представлятиме Полтаву. Її тато та мама – волонтери, які постійно їздять на передову. Уляна Ялова (донька супроводжуючого групу, діючого в АТО військового медика Тетяни Ялової) проживає у місті Кременчук.

Оскільки табір спортивно-військовий, то умови в ньому доволі спартанські. Під час навчань, молоді люди будуть удосконалювати раніше набуті знання військових дисциплін: вчитися стройовій підготовці, топографії, виживанню, стрільбі з дрібнокаліберної та лазерної зброї, інших елементів військової служби. Вечорами вони братимуть участь у тематичних вечірках на теми культури інших народів, професій, театрального мистецтва тощо. Молодих стрільців та їхніх гостей навчатимуть інструктори від Спілки стрільців Литви та курсанти Литовської військової академії імені генерала Йонаса Жемайтіса. Закінчиться табірна зміна добовим походом.

Організаторами табору виступили Спілка стрілків Литви, Фонд «Унія 1219» та Посольство Литви в Україні. Партнери участі української сторони: полтавські меценати – сім'я Оксани й Віктора Дядечко та голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

– Полтавська область активно співпрацює з Литовською Республікою в різних сферах: від соціальних питань, зокрема медичної і психологічної реабілітації учасників АТО, до налагодження зв’язків у економічній сфері, – говорить Валерій Анатолійович. – Впевнено можу сказати, що така кооперація у нас всерйоз і надовго. І ця подорож дітей учасників АТО – тільки один маленький епізод важливої для нас співпраці.

Довідка: Міжнародний воєнізований табір молодих стрільців «Жалгіріс» проходить влітку з 2007 року. Мета табору: на основі неформальної підготовки, виховувати цивільну, дисципліновану, самостійну, фізично активну, творчу молодь.

До теми: Литва підтвердила намір побудувати реабілітаційний центр для бійців АТО у Полтаві

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter