Медичний центр Нацгвардії «Нові Санжари» отримав медичне обладнання від НАТО на суму понад 60 тисяч євро

АТО
Юлія Обелець8 червня 2016 о 18:391294 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Медичний центр Нацгвардії «Нові Санжари» отримав медичне обладнання від НАТО на суму понад 60 тисяч євро
Медичний центр Нацгвардії «Нові Санжари» отримав від НАТО медичне обладнання для реабілітації українських військових

Відтепер національні гвардійці та військовослужбовці, які лікуються у медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах, зможуть пройти реабілітаційний курс на спеціальному обладнанні кращих світових виробників. Про це повідомили на сайті Полтавської ОДА.

Медичний центр Нацгвардії «Нові Санжари» отримав медичне обладнання від НАТО на суму понад 60 тисяч євроФото – Медичний центр Нацгвардії «Нові Санжари» отримав медичне обладнання від НАТО на суму понад 60 тисяч євро. Фото з сайту Полтавської ОДА

Вартість обладнання, яке встановили в медичному центрі, — понад 60 тисяч євро. Воно вже працює і поранені бійці вже проходять реабілітаційні процедури. Йдеться про відновлення рухливості та функціональності суглобів після операцій, поранень та травм. Окрім того, обладнання стане в нагоді при лікуванні цереброваскулярних, серцево-судинних, гастроентерологічних захворювань та хвороб опорно-рухового апарату.

Під час оглядин центру командувач Нацгвардії Юрій Аллеров відмітив, що медична закладу необхідна допомога, аби покращити умови перебування бійців АТО. Пообіцяв зробити все необхідне. А Валерій Головко натомість запропонував військовим разом перетворити медичний центр «Нові Санжари» на потужний реабілітаційний центр не лише для нацгвардійців, а загалом для військовослужбовців. Задля цього залучаться підтримкою партнерів з НАТО. Йдеться про технології реабілітації військових, навчання медичного персоналу тощо.

Медичний центр Нацгвардії «Нові Санжари» отримав медичне обладнання від НАТО на суму понад 60 тисяч євро

8 червня нове обладнання урочисто презентували у медичному центрі «Нові Санжари» поважні гості з Києва та Полтави — командувач Національної гвардії України, генерал-лейтенант Юрій Аллеров, Голова представництва НАТО в Україні—директор офісу зв’язку НАТО Александер Вінніков, керівник проектів Трастових фондів НАТО доктор Фредерік Пежо, голова Полтавської ОДА Валерій Головко та народний депутат України Андрій Река.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter