На Полтавщині атошникам хочуть дати можливість самостійно обирати місце для оздоровлення

АТО
Юлія Обелець7 грудня 2015 о 18:401308 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині атошникам хочуть дати можливість самостійно обирати місце для оздоровлення
2016 року демобілізованим бійцям планують дати можливість самостійно обирати санаторій.

На Полтавщині атошникам хочуть дати можливість самостійно обирати місце для оздоровлення . Фото – newsradio.com.ua

Обласна влада готується зустрічати та відправляти на відпочинок хлопців, які демобілізуються під час четвертої хвилі. За даними обласного військкомату, йдеться про 2 тисячі бійців, які повернуться додому в лютому наступного року, – йдеться на сайті Полтавської ОДА.

Як зауважив Валерій Довженко, керівник Центру допомоги учасникам АТО, для бійця, який рік провів далеко від родини, відпочинок із дружиною та дітьми є надзвичайно важливим. Це перший крок на шляху повернення до мирного життя.

Отже наступний крок у процесі реабілітації демобілізованих бійців – санаторно-курортне лікування у рамках державної програми і за державний кошт.

2015 року для оздоровлення за цією програмою на область виділили 134 путівки. Щоправда, у самих учасників бойових дій виникли нарікання на роботу двох санаторіїв (це не полтавські заклади), які були відібрані на державному рівні. Тому полтавці мають намір направити листа за підписом голови ОДА на ім’я голови Державної служби у справах ветеранів, аби до відбору лікувальних закладів, які надають послуги з оздоровлення бійців АТО, ставилися більш ретельно.

Валерій Головко запропонував звернутися до центральних органів влади з пропозицією замінити путівки на оздоровлення адресною фінансовою допомогою учасникам АТО.

— На жаль, є прикрі випадки, коли виділяються путівки, приїздить учасник АТО — і, на жаль, не отримує тієї допомоги, якої потребує. До речі, коли Президент вручав квартири родинам загиблих бійців, він наголошував, що не квартирами потрібно забезпечувати, а коштами. Щоб родина сама обирала, де саме вона хоче придбати житло — на первинному чи на вторинному ринку. Те ж стосується і оздоровлення: сам учасник АТО, отримавши кошти, повинен вибирати, на якому курорті хоче відпочити, яка якість послуг його влаштовує. Власне, так, як ми це робили в області, коли бійці самі обирали санаторій, де вони хотіли відпочити з родиною. Якщо необхідно, то винесемо це питання і на сесію обласної ради, щоб це було звернення депутатського корпусу, — процитували голову Полтавської облдержадміністарції.

До теми – Куди звернутися учасникові АТО: контактні номери медичних закладів

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter