На Полтавщині створять центри допомоги учасникам АТО

АТО
Андрій Іванов12 жовтня 2015 о 13:461640 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині створять центри допомоги учасникам АТО
Установи функціонуватимуть у районних центрах.

На Полтавщині створять центр допомоги учасникам АТОУ Полтаві та райцентрах області відкриють центри допомоги учасникам АТО. Фото – www.trubyna.org.ua

На рівні районів у Полтавській області до 16 жовтня мають створити центри, де надаватимуть усю необхідну допомогу учасникам антитерористичної операції. Загалом, основне завдання таких центрів – забезпечення взаємодії учасників АТО з органами місцевого самоврядування та влади, державними органами, іншими організаціями. Керівником полтавського обласного центру допомоги учасникам АТО призначили Валерія Довженка (телефон: 066-99-21-474). Приміщення центру буде розташоване на першому поверсі Полтавської ОДА (кабінет 121).

– Уся необхідна підтримка надаватиметься за принципом «єдиного вікна», – наголосив Олег Пругло, заступник начальника Полтавської ОДА. – Видача посвідчення учасника бойових дій, включення до реєстру людей, які мають право на пільги та вручення пам’яток щодо державних соціальних гарантій. На базі полтавського обласного госпіталю створений реабілітаційний центр для медико-психологічної допомоги.

Читайте також: У Полтаві розпочав роботу «АТОЛ» – call-центр емоційної допомоги для учасників АТО

Підтримка бійців АТО на Полтавщині у цифрах

2378 військовослужбовців Полтавщини брали участь в антитерористичній операції. Із них 1995 чоловік отримали статус учасника бойових дій. 41 військовослужбовець отримав статус інваліда. Кількість сімей загиблих учасників АТО – 120 (встановлено статус – 97).

1882 військовослужбовця та членів їхніх сімей оздоровили. На це витратили більше семи мільйонів гривень (5 млн – з обласного бюджету та 2 – з районних). 109 сімей загиблих отримали матеріальну допомогу по 25 тисяч гривень, поранені – до 15 тисяч (це 456 осіб), та учасники АТО – до 5 тисяч. Сім’ї загиблих також отримають по 10 тисяч на увіковічення пам'яті загиблих. До речі, 70 меморіальних дощок вже встановили. У цьому році на соцзахист учасників АТО спрямували більше 12 мільйонів гривень з обласного та районних бюджетів.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter