На Полтавщині учасників АТО збираються забезпечити пільговим житлом

АТО
Надія Труш11 березня 2016 о 17:031299 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині учасників АТО збираються забезпечити пільговим житлом
У Полтаві підписали меморандум про співпрацю з Держмолодьжитлом щодо забезпечення учасників АТО пільговим житлом.

На Полтавщині учасників АТО збираються забезпечити пільговим житломНа Полтавщині учасників АТО збираються забезпечити пільговим житлом. Фото ogo.ua

Регіональну програму забезпечення бійців АТО пільговим житлом планують розглянути уже на найближчій сесії Полтавської облради. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Полтавської ОДА. Про майбутню реалізацію програми заявив голова Полтавської ОДА Валерій Головко під час засідання круглого столу в облдержадміністрації.

Програму розробили спільно з регіональним управлінням Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Тож на зустрічі із представниками обласної влади були присутні перший заступник Держмолодьжитла Сергій Кімнатний, представники регіональних управлінь Фонду з кількох областей. У роботі взяли участь також представники депутатського корпусу облради, керівництва міст обласного підпорядкування – Полтави, Кременчука, Комсомольська, Лубен та Миргорода, керівник Центру допомоги учасникам АТО Валерій Довженко, представники громадських організацій.

У підсумку відбулося підписання Меморандуму про співпрацю у галузі будівництва пільгового житла для учасників АТО між Державним фондом сприяння молодіжному будівництву, Полтавською ОДА та обласною радою, містами обласного підпорядкування.

В області із понад 5 тисяч учасників АТО 260 перебувають на квартирному обліку. З них 150 – у містах обласного значення. За останні 4 місяців кількість учасників АТО у квартирній черзі збільшилася удвічі. Саме тому спільно із регіональним управлінням Держмолодьжитла і розробили програму забезпечення учасників АТО житлом на пільгових умовах.

– Ми обрали оптимальний механізм у формі фінансової підтримки, – прокоментував начальник управління архітектури та містобудування Полтавської ОДА Олександр Панков. – Йдеться про 50% компенсації вартості житла за рахунок співфінансування з обласного та місцевих бюджетів.

За словами керівника Центру допомоги учасникам АТО Валерія Довженка, 47% опитаних бійців готові брати участь у програмі кредитування будівництва житла.

– У Пирятині від цієї ідеї категорично відмовилися, – зауважив Валерій Довженко. – Натомість у Миргороді та Лубнах дуже зацікавилися. Комсомольськ і Кременчук взагалі попереду всієї області. Цього року активно долучилася й Полтава.

Регіональна програма буде без обмежень за віком і одна. На цьому наполягав Валерій Головко, фактами аргументував Валерій Довженко, адже середній вік учасників АТО в області – 40-42 роки. А програма молодіжного будівництва розрахована на учасників у віці до 35 років. Форма співфінансування пропонується така: 50 % вартості сплачуватиме бюджет — порівну обласний та місцевий; ще 50% — учасник АТО. Але не одним платежем, а протягом кількох років. Всі ці моменти знаходяться на етапі доопрацювання. А вже вдосконалену та узгоджену програму винесуть спочатку на розгляд профільної комісії обласної ради, а потім на сесію.

До теми: Будинок-привид на Полтавщині перебудують для бійців АТО

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter