На Полтавщині відкрили меморіальні дошки ще двом загиблим воїнам

АТО
Юлія Обелець2 вересня 2015 о 16:102073 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині відкрили меморіальні дошки ще двом  загиблим воїнам
У Вишневому Пирятинського району встановили меморіальні дошки загиблим в АТО Борису Козаку та Віталію Більку.

На Полтавщині відкрили меморіальні дошки ще двом загиблим воїнамМеморіальні дошки встановили загиблим в АТО Борису Козаку та Віталію Більку.Фото з сайту pyryatyn.adm-pl.gov.uaДошки відкрили на фасаді сільської школи, в якій свого часу навчались воїни.

– Пам’ять про них не зітреться часом, адже Герої не вмирають!, – так про подію написали на сайті Пирятинської РДА.

Нагадаємо, Борис Козак загинув 3 вересня 2014 року у селі Піски Ясинуватського району Донецької області. А Віталій Білько – 3 червня 2015 року поблизу селища Луганське Артемівського району Донецької області.

Нагадаємо, встановлення меморіальних дошок загиблим в АТО ініціював полтавець. Нещодавно двом полеглим воїнам відкрили дошки в Нових Санжарах

Біографічні дані з сайту Полтавської обласної ради:

На Полтавщині відкрили меморіальні дошки ще двом загиблим воїнамВіталій Білько. Фото з сайту Полтавської облрадиБілько Віталій Олексійович народився 20 грудня 1987 року у с. Приходьки Пирятинського району Полтавської області. Закінчив загальноосвітню школу у с.Вишневе, здобув професію газоелектрозварювальника у м. Кременчук. Проходив строкову службу у Збройних Силах України. Потому працював у ПРАТ «Пирятинський сирзавод». 5 вересня 2014 року був мобілізований до Української армії. Учасник антитерористичної операції на Сході України. Сержант 30-ї окремої механізованої бригади. Загинув 3 червня 2015 року поблизу селища Луганське Артемівського району Донецької області під час виконання бойового завдання – бойовики атакували роту Віталія, яка рухалася для підкріплення позицій українських військ, що стримували прорив на м. Артемівськ.

На Полтавщині відкрили меморіальні дошки ще двом загиблим воїнамБорис Козак. Фото з сайту Полтавської облрадиКозак Борис Сергійович народився 31 травня 1990 року у місті Києві. Невдовзі родина переїхала у село Прихідьки Пирятинського району Полтавської області. Навчався у Пирятинській філії Європейського університету. У травні 2011 року призваний на строкову службу до Збройних Сил України, згодом продовжив службу за контрактом. Старший солдат 156-го зенітно-ракетного полку ВПС. Загинув 3 вересня 2014 року у селі Піски Ясинуватського району Донецької області. Зенітники вирушили на допомогу бійцям батальйону «Дніпро-1», які потрапили в засідку на автошляху Авдіївка - Донецьк. Завдяки вогневій підтримці зенітної установки ЗУ-23-2, встановленої на автомобілі «Урал», засідка була знищена. Борис загинув у бою від снайперської кулі. Указом Президента України № 817/2014 від 21 жовтня 2014 р. «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter