«Налаштування одне – повернутися живими»: полтавці відправилися на ротацію (ФОТО, ВІДЕО)

АТО
Ольга Матвієнко27 серпня 2015 о 14:311991 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Налаштування одне – повернутися живими»: полтавці відправилися на ротацію (ФОТО, ВІДЕО)
Зведений загін правоохоронців із Полтавщини відправився на ротацію в сектор «А».

27 серпня на плацу обласного управління МВС у Полтавській області перед відправленням в зону проведення антитерористичної операції відбулося шикування бійців батальйону «Полтави», роти «Кременчук», зведеного загону працівників міліції з усієї області.

 Налаштування одне повернутися живими полтавці відправився на ротацію (ФОТО, ВІДЕО)У Полтаві відбулася ротація. Фото Андрія Іванова

Уже ввечері хлопці підмінять своїх товаришів на постах у Луганській області. Загалом на ротацію вирушили 180 чоловіків. Це – на 20 чоловік менше, ніж зараз знаходиться в зоні АТО. Олег Бех, начальник обласної міліції, пояснив, що нині ротація менша з об’єктивних причин – дехто із хлопців за власним бажанням залишаються служити ще на один місяць.

– Із врахуванням проведеної ротації, сьогодні наші колеги виїжджають в основному в Луганську області, це 130 чоловіків, і 50 чоловіків виїжджають в Костянтинівку Донецької області, – повідомив Олег Бех.

Завдання, які виконують полтавські правоохоронці в зоні АТО, не змінилися, говорить Олег Бех, – боротьба з організованою злочинністю і охорона громадського порядку. Командир батальйону «Полтава» Юрій Анучін зазначає, що зараз хлопців перевели із передових позицій на другу лінію оборони. Раніше виконували бойові задачі в секторі «М» разом із полком «Азов» – Маріуполь, Широкине, потім у секторі «А» в Луганській області. Але говорить, що і на другій лінії вистачає роботи – патрулювання, чергування на блокпостах. Тим більше, що криміногенна ситуація в секторі «А» надскладна.

Читайте також: Під відкритим небом показали фото з війни бійця батальйону «Полтава»

– Заходять російські ДРГ, із якими були зіткнення. Ці розвід-групи просуваються в тил на 20-30 кілометрів. Їх треба виявляти і з ними ми боремося, – розповів Юрій Анучін.

Перед відправленням бійцям побажали повертатися живими та здоровими учні Полтавського міського багатопрофільного ліцею імені І. П. Котляревського. Дівчата подякували за те, що чоловіки захищають мирне життя і подарували дитячі листи і малюнки.

На Схід сьогодні відправилися, як вони самі себе називають, ветерани – ті, хто їде в зону АТО шостий-сьомий раз. Нині у Полтаві готують новобранців, які за місяць-два теж поїдуть нести службу на Донбасі.

Нині ж бійці, як один, кажуть – щоразу їдуть для того, щоб захистити Україну і повернутися живими до близьких.

– Настрій завжди бойовий. І у нас налаштування одне – повернутися живими і здоровими, щоб далі виконувати свої обов’язки, – говорить Євген, боєць батальйону «Полтава».

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter