Полтава на колінах прощалася із загиблим в АТО Антоном Грицаєм (відео)

АТО
Ольга Матвієнко18 лютого 2015 о 14:556170 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтава на колінах прощалася із загиблим в АТО Антоном Грицаєм (відео)
Боєць «Азова» Антон Грицай загинув під час наступу батальйону під селом Широкине.

18 лютого у Свято-Успенському соборі відбулося прощання ще з одним полтавцем, який загинув на Донбасі. 27-річний боєць батальйону спецпризначення «Азов» Антон Грицай загинув 15 лютого неподалік Маріуполя.

Полтава на колінах прощалася із загиблим Антоном ГрицаємАнтон Грицай загинув 15 лютого під Маріуполем. Фото Андрія Іванова

Тіло хлопця тільки сьогодні привезли до Полтави. Тож у рідних і близьких майже не було часу попрощатися із Антоном. Разом із ними до собору прийшли сотні полтавців – друзів, представників влади, викладачів педагогічного університету, де навчався Антон, і просто небайдужих полтавців, які особисто його не знали. Серед них багато вболівальників полтавської футбольної команди «Ворскла», адже Антон Грицай за життя був захопленим фаном. Його товариші згадують, що більш справедливої і дотепнішої людини годі було знайти.

– Антон для мене і для кожного чоловіка – це приклад мужності і сміливості. Він завжди говорив так, як думав і його слова, його дії – прояв чесності і відвертості. Він ніколи не шукав компромісів, залишався собою із міцними моральними принципами, – розповів Іван Лаврусенко, друг загиблого. – Він був дотепний і веселий. Так пожартувати, певно, не вмів більше ніхто.

Іван пригадує, що рішення Антона восени піти добровольцем на Схід було неочікуваним на той момент, але відповідало тому патріотизму, який хлопець проявляв протягом життя. В університеті Антон разом із друзями не пропускали жодного патріотичного заходу ні в Полтаві, ні в Києві. Саме пошук історичної правди, не тієї, яку намагалися нав’язувати, підштовхнув його вступити до історичного факультету педагогічного університету.

– Знав Антона ще з дитинства. Він був правильним хлопцем, хорошим. Тут важко підібрати правильні слова. Шкода, що йдуть саме такі люди і в такому віці, – пригадує В’ячеслав. – Спортом займався, був дуже творчою людиною.

Люди зустрічали і проводжали полтавця, стоячи на колінах, віддаючи шану його подвигу. Родина загиблого бійця потребує допомоги. Кошти можна перераховувати на картку його сестри 5168 7556 0418 0402 (отримувач Юлія Грицай).

Антон Грицай – вже другий боєць батальйону «Азов», який загинув останнім часом. У суботу, 14 лютого, Полтава прощалася із Дмитром Коряком, який віддав життя під Маріуполем.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter