«Полтава» вирушила на Схід (ФОТО)

АТО
Ольга Матвієнко24 липня 2015 о 18:292862 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Полтава» вирушила на Схід (ФОТО)
​Десятки бійців батальйону «Полтава», роти «Кременчук», зведені загони працівників УМВС відправилися на ротацію.

24 липня на плацу обласного управління МВС вчергове відбулися проводи бійців, які вирушили підмінити колег у зоні проведення антитерористичної операції. Там вони, як і зазвичай, виконуватимуть завдання з охорони громадського порядку. На плацу помітне хвилювання, але відчувається і впевненість, якої не було під час перших відправок в АТО рік тому. Дехто із чоловіків вже шостий-сьомий раз вирушають на Схід.

 Полтава вирушила на Схід (ФОТО)Із Полтави бійці відправилися на Схід. Фото Ольги Матвієнко

– Настрій – бойовий, позицій не покидати. Вже збився з рахунку, вкотре їдемо, але комусь цю роботу треба виконувати. Якщо нас не буде там, вони будуть тут, – із посмішкою говорить боєць Іван з позивним «Сайгак».

За цей час чоловік, якому на вигляд близько 45 років, побував у багатьох «гарячих» точках: Ольховатка, Дебальцеве, Артемівськ, Костянтинівка, Маріуполь. Зазначає, що ситуація в цьому секторі зберігається не просто тривожна, а вкрай напружена. Зокрема, через те, що за результатами Мінських угод українські військові не мають права рівноцінно відповідати на обстріли із крупнокаліберних знарядь.

– Армія, яка рік або навіть місяць стоїть на місці – це не армія. Вона повинна постійно рухатися. Але поки стоїмо, кусаємося, відстрілюємося. Говорять, що ми їх боїмося, але і вони нас бояться ще більше, – розповідає Іван.

Командир «Сайгака» – Юрій Анучін – говорить, що на позиціях, де стоять його бійці із батальйону «Полтава», протягом тижня відносно тихо.

– Ситуація більше-менш спокійна. Є легкі обстріли зі стрілецької зброї, важких поки немає. На моєму напрямі, в районі Маріуполя, принаймні так, але твердити нічого не можемо, скільки це продовжиться, – говорить Юрій Анучін, командир батальйону «Полтава».

До слова, цього разу кількість бійців, які поїхали з Полтави, зменшили. Олег Бех, начальник обласної міліції, пов’язує це з тим, що нині передові позиції укріплені окремими механізованими бригадами.

– Тим не менше, наші співробітники виїжджають. Основні задачі, які виконують, – охорона громадського порядку, боротьба зі злочинністю, виявлення осіб, пов’язаних із сепаратизмом, – сказав Олег Бех. – Хлопці повністю укомплектовані необхідними засобами захисту та зв’язку, продуктами, готові вже вранці приступити до виконання службових обов’язків і підмінити хлопців, яких уже завтра сподіваємося зустрічати тут.

Проводжаючи своїх підлеглих, начальник управління побажав гідно нести службу та обіцяв обов’язково приїхати на позиції з візитом.

Нагадаємо, що 148 полтавських правоохоронців цього ж дня отримали статус учасника бойових дій.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter