Полтавці відправили до зони АТО броньований «Пиріжок»

АТО
4 червня 2015 о 16:101688 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці відправили до зони АТО броньований «Пиріжок»
Полтавські волонтери 4 червня відправили черговий автомобіль до зони АТО.

Євген Логвінов, який вже рік як займається волонтерством, власноруч переробив старий «москвич» у броньований військовий автомобіль. Автомобіль доставлять у Золоте.

Полтавці відправили до зони АТО броньований Пиріжок

– Все починалося з того, що 92-бригада «здала» мене бійцю Андрію, телефон мій дали, - поділився Євген Іванович. – Притягнули мені цей «москвич», як в народі його називають – «пиріжок», і кажуть, що треба з нього трішки танка зробить. За місяць по власному проекту і власними зусиллями машину як зуміли, так і зробили. Велика подяка людям, які допомогли зібрати гроші. На метал тисяч 8-9 гривень пішло. Я звернувся до Владики, «Батальйону небайдужих» і вони допомогли. Машина буде підсилюватися транспортувальною стрічкою. Металеві пластини ззаду зроблені трішки під кутом, так при рикошеті куля наполовину втрачає свою ударну силу. А коли ззовні стрічка буде натягнута до коліс, і всередині, то захищати нормально буде. В кузові буде стояти кулемет. З такою машиною можна виїжджати на підсилення, чергувати. Якщо раптом ворог піде у насту, то можна буде дати достойну відсіч. Можна буде вже й переїхати під обстрілом, і виїхати з-під обстрілу, і БК підвезти.

За словами бійця, його рота найбільше потребує транспорту. Більш ніж на 100 чоловік вони не мають й 10 авто.

– У нас лише один джип, два буси та дві чи три легкові машини. При цьому весь транспорт волонтерській, або той, що хлопці самі поприганяли. – поділився боєць. – Зараз наша рота розкидана кілометрів на 100 – Щастя, Трьохізбенка, Золоте. Якщо навіть підвести боєкомплект, когось вивезти, підвезти харчі, то така кількість транспорту це мізер. Коштами волонтерів намагаємося щось відремонтувати. Насправді подив такий, коли заїжджаєш у автосалон, починаєш скуповуватися на 2-3 тисячі, і питають: «Вам чеки не потрібні, гроші за це не вертають?». Ні, ніхто нічого не вертає. То вже потім будемо розбиратися. Зараз головне – втримати ворогів, які знову активізувалися. Ми так і думали, що зимою масштабного нічого не буде, а коли піде весна-літо, піде «зєльонка», тоді буде складніше».

Перед відправленням броньований «Москвич» освятив отець Михайло. Також Владика помолився за бійця і його побратимів.

– Проти нас йдуть з танками, БТРами, а ми виставляємо «Москвичі» броньовані. Оця велич духу українців ще не знищена. Хоча багато хто з наших братів і сестер вражені гріхом, але це нікого не зупиняє. Як кажуть, Господь твердиня моя і пристановища. Хай воїнів Господь укріпляє, - побажав святий отець.

До теми: В Полтаві запрацювало «Єдине вікно» для учасників АТО

Ігор Литвиненко

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter