Причиною убивства полтавця у зоні АТО став словесний конфлікт – Геращенко

АТО
Олег Апостолов5 березня 2015 о 18:401269 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Причиною убивства полтавця у зоні АТО став словесний конфлікт – Геращенко
Підозрюваний був помічником оперативного чергового одного з сільських районних управлінь міліції.

Причиною убивства полтавця у зоні АТО став словесний конфлікт – ГеращенкоУ зоні АТО міліціонер з Полтавщини скоїв убивство. Фото tsn.ua

Співробітник полтавської міліції убив свого земляка внаслідок словесного конфлікту. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав народний депутат та радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Багато коментаторів, які не володіють фактами і не бажають ними володіти, відразу ж почали піднімати питання про те, що це вбивство стало наслідком того, що "Беркут" так і не покараний. Це заздалегідь не вірна постановка питання. Відповідати повинен кожен співробітник, який порушив закон, перевищив повноваження або необхідну силу. Не всі співробітники міліції так поступали на Майдані, так само як не всі 400 бійців Вінницького спецпідрозділу "Ягуар", які визволили від нечесті Харківську обладміністрацію, знущалися над моїм побратимом Михайлом Гаврилюком. Основні подробиці інциденту з убивством співробітником полтавської міліції викладені В'ячеславом Аброськіним в його посту. Від себе додам, що підозрюваний у вбивстві одного громадянина та поранення іншого – співробітник міліції, який ніколи не служив у "Беркуті". За посадою він був помічником оперативного чергового одного з сільських районних управлінь міліції. Причина конфлікту, судячи за наявними матеріалами слідства, - словесна перепалка, як, на жаль, буває часто і призводить до загибелі тисяч людей на рік. В черговий раз закликаю всіх громадян, які проходять огляд на блокпостах у зоні АТО, не проявляти агресію по відношенню до співробітників міліції та військовослужбовців ЗСУ та Нацгвардії», – зазначив він.

Також Геращенко додав, що до кримінальної відповідальності буде притягнений не лише головний підозрюваний, а й інші міліціонери, які в той час знаходилися на блокпосту та допомагали приховати злочин.

Крім того, нардеп висловив співчуття родині загиблого .

Нагадаємо, 3 березня, в.о. начальника УМВС України у Полтавській області полковник Олег Бех заявив, що на одному з блокпостів Донецької області співробітник міліції з Полтавщини застрелив волонтера. Пізніше начальник ГУ МВС у Донецькій області генерал-майор В'ячеслав Аброськін повідомив, що загиблий громадянин не бувволонтером: хлопець поїхав до зони АТО, аби провідати свого товариша, який проходить службу в одному з підрозділів ЗСУ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter