Ще троє полтавців отримали посвідчення учасників АТО

АТО
29 травня 2015 о 07:591206 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Ще троє полтавців отримали посвідчення учасників АТО
Із 186 демобілізованих статус учасника бойових дій отримали лише восьмеро.

Ще троє полтавців отримали посвідчення учасників АТОТроє полтавців отримали посвідчення учасника бойових дій. Фото – firtka.if.ua

28 травня в Полтаві відбулося урочисте вручення посвідчень «Учасника бойових дій» трьом військовослужбовцям. Вручав посвідчення бійцям міський голова Полтави Олександр Мамай.

Із рук міського голови посвідчення отримали бійці 16 територіального батальйону – старший солдат Леонід Литвин та солдати Роман Юхимець і Дмитро Кузнєцов. На врученні були присутні також дружини й батьки героїв.

– Чоловіка призвали у квітні 2014 року. Спочатку служив по місту у територіальному батальйоні, а потім їх пересували все далі й далі, аж до Луганської області, – поділилася дружина бійця Тетяна Юхимець. – Весь підрозділ чоловіка повернувся 27 березня. Чоловік, слава богу, живий здоровий, без поранень. Разом з товаришами одразу по приїзду почали збирати документи на посвідчення. Через два місяці, ось зараз це посвідчення отримали. Знаю, що кілька разів доводилося щось довозити.

За словами Тетяни найтяжче доводилося, коли не було з чоловіком зв’язку.

– Намагалася тоді зв’язуватися з його військовими товаришами. Але потім, коли з ним спілкувалася він мене запевняв, що все нормально і трішки заспокоювалася. Сподіваюся, що ще раз на Схід чоловіку їхати не прийдеться. Дуже довго з нашою 5-річною донькою його чекали, – розповіла вона.

Загалом рамках першої хвилі демобілізації із зони бойових дій до Полтави повернулися 186 військовослужбовців 16 батальйону територіальної оборони. Лише 8 демобілізованих мають посвідчення учасника бойових дій, ще троє – інваліда війни.

– Наш батальйон перебував в Луганській області селі Райгородка. В основному виконували завдання на блокпостах, охорону стратегічних об’єктів, мостів. Були там більше двох місяців, – каже старший солдат 16-го територіального батальйону Леонід Литвин. – Рік назад я отримав повістку по мобілізації, прийшов добровільно. Для отримання посвідчення особисто я доклав мінімально зусиль. В основному цим займалися наш командир батальйону і робітники штабу. Спочатку всі документи розглядали в Полтавському обласному військкоматі, а потім відправляли в Київ. Найважче – це підтвердити, що ти був у зоні бойових дій. Звісно держава повинна визнавати своїх героїв. І мені хочеться, щоб всі, хто знаходився в зоні АТО, отримали ці посвідчення. Але я туди їхав, в першу чергу, не за посвідчення, а виконувати свій обов’язок.


Ігор Литвиненко

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter