Полтава зустріла своїх героїв – 16 батальйон територіальної оборони

АТО
Ольга Матвієнко28 березня 2015 о 17:514291 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтава зустріла своїх героїв – 16 батальйон територіальної оборони
Майже рік хлопці пробули у зоні проведення антитерористичної операції.

28 березня Полтава зі сльозами радості, квітами та піснями зустріла військовослужбовців 16 батальйону територіальної оборони Полтавської області.

Полтава зустріла своїх героїв – 16 батальйон територіальної оборони

Холодна погода і вітер не стали на заваді: над площею перед Полтавською облдержадміністрацією рідні зустріли чоловіків, які протягом року захищали цілісність України на Сході.

До теми: У Полтаву із зони АТО повернулися працівники міліції

Дехто із військових не встиг зняти бронежилет, на обличчях у хлопців втома, яка накопичувалася рік, але кожен із них неймовірно радий повернутися. Протягом року у зоні АТО їм допомагала просуватися вперед підтримка близьких.

– Найважливіше там було знати, що дома чекають. Це щоразу надавало наснаги триматися, знайти в собі мужність. Бували такі моменти, коли розкисав, але як тільки згадував, що вдома чекають діти і жінка, то брав себе в руки і йшов далі, – говорить солдат Руслан Носов.

Один із військових повернувся додому одразу із подарунком для родини. Весь час у нього на руках грівся смугастий кіт

– Це – звичайний наметовий кіт, – жартує військовий Іван Яремченко. – Знайшли його кошеням, так і жив у нас, ловив у наметі мишей.

Полтава зустріла своїх героїв – 16 батальйон територіальної оборони

Чоловіка в Полтаві зустріли дружина і син.

Маленька донька одного із військовослужбовців спеціально до зустрічі тата намалювала плакат «Мій тато – герой!». Із цим плакатом у руках і гордо піднятою головою вона покрокувала із мамою і татом, який щойно повернувся із війни додому.

Тут, на площі в центрі Полтави, чоловіки різного віку, різних життєвих шляхів, яких звела в одному бліндажі війна, обіймаються і кажуть один одному до побачення, знайомлять товаришів по службі зі своїми дружинами і дівчатами.

Уже за кілька годин вони будуть вдома – хто в Полтавському районі, хто в Лубенському, у країні, яку вони протягом року захищали на Сході.

Нагадаємо, що в ході першої хвилі демобілізації протягом березня-травня у Полтавську область повернуться 1357 військовослужбовців.

Читайте також: У бронежилеті пораненого бійця з Решетилівки – 22 осколка, у тілі – вісім

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter