На соціальну адаптацію бійців АТО на Полтавщині витратять більше 500 тисяч гривень

АТО
Надія Труш14 серпня 2015 о 12:471301 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На соціальну адаптацію бійців АТО на Полтавщині витратять більше 500 тисяч гривень
88 учасників АТО з Полтавщини потребують професійної адаптації.

На соціальну адаптацію тих, хто захищав незалежність України, область витратить 510, 9 тисяч гривень. Таку цифру озвучив Олег Пругло, заступник Полтавської облдержадміністрації.

Сьогодні, 14 серпня, в Полтавській ОДА відбулося засідання робочої групи з вирішення питань щодо здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників АТО.

Чиновники говорять про те, що відповідна програма хоча й прописана, однак немає повного механізму реалізації. Мова про Постанову Кабміну про "Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку)". Тому поки що створили робочу групу, яка займатиметься соціальною та професійною адаптацією демобілізованих учасників АТО. Уже підготували й план заходів, які планують реалізувати. Однак уточнюють, що план роботи не містить конкретики.

Загалом же Полтавський обласний військовий комісаріат надав інформацію щодо 1313 демобілізованих учасників АТО для визначення потреби щодо необхідної соціальної та професійної допомоги. Чи потрібна така допомога демобілізованим, чиновники визначатимуть до кінця серпня поточного року.

До теми: Для учасників АТО на Полтавщині виділена найбільша площа землі по Україні

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter