Для учасників АТО на Полтавщині виділена найбільша площа землі по Україні

Влада
Ольга Матвієнко14 серпня 2015 о 09:591599 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Для учасників АТО на Полтавщині виділена найбільша площа землі по Україні
Полтавська область лідирує за площею зарезервованої землі для учасників АТО.

Для учасників АТО на Полтавщині зареєстрована найбільша площа землі по УкраїніУ Держгеокадастрі звітують про землю для учасників АТО. Фото – izvestia.nikolaev.ua

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив спростити процедуру виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції і членам сімей загиблих воїнів та забезпечити їх земельними наділами в повному обсязі.

Як повідомили у прес-службі Держгеокадастру, Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру, яка виступила з ініціативою про першочергове надання землі військовослужбовцям в рамках безоплатної приватизації, проводиться ряд заходів, спрямованих на виконання цього завдання та оптимізацію процесу відведення землі учасникам АТО.

Читайте також: Понад півтисячі учасників АТО з Полтави отримають землю за межами міста

Головою Держгеокадастру поставлене завдання всім керівникам територіальних органів відомства по пошуку та резервуванню масивів землі, які можуть бути передані у власність учасникам АТО. На сьогодні територіальними органами Держгеокадастру вже підібрані масиви орієнтовною площею 44,8 тис. гектарів. Найбільші масиви земель зарезервовані у Полтавській – 4,9 тис. га, Херсонській – 4,2 тис. га, Сумській – 3,6 тис. га, Кіровоградській – 3,2 тис. га, Волинській – 3,1 тис. га областях. Найменше у Хмельницькій – 162 га, Чернівецькій – 349,8 га, Івано-Франківській – 468,6 гектара. Робота по пошуку вільних земель для учасників АТО продовжується безперервно.

Запроваджена практика залучення військовослужбовців до процесу розподілу та виділення земель. На рівні районів будуть створені спільні офіси, до яких зможуть звертатися військові з питань отримання земельних ділянок. Ця практика розширюється і на інші регіони.

Станом на першу декаду серпня від учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів надійшло 50 235 заяв на отримання земельних ділянок. Щодо більшої частини з них прийняті позитивні рішення та надано дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення 31 013 земельних ділянок загальною площею 19,99 тис. гектарів. Решта заяв перебуває на розгляді.

Безпосередньо у власність учасникам АТО уже передано 6 865 земельних ділянок загальною площею 3 807,85 гектара. Найбільше у Львівській – 1332 ділянки (154,75 га), Волинській – 1099 ділянок (607,97 га), Вінницькій – 730 (294,68 га), Чернігівській – 581 (347,46 га) областях.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter