У Пирятині переселенців вчать самодопомозі

АТО
Надія Труш10 жовтня 2015 о 11:53983 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Пирятині переселенців вчать самодопомозі
Уже відбулося перше заняття для переселенців.

У Пирятині переселенців вчать самодопомозіУ Пирятині переселенців вчать самодопомозі. Фото bug.org.ua

Провела зустріч Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Пирятинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про це йдеться на офіційному сайті Пирятинської міськради.

За словами координатора проекту Олександра Чепура, окрім гуманітарної допомоги та емоційної підтримки, фахівці повинні знайомити переселенців з можливостями самоорганізації та допомагати ставати активними членами місцевої громади.

– У процесі навчання важливою є підтримка, щоб люди відчували себе комфортно і хотіли здобувати додаткові знання, – говорить Олександр Чепур.

Зустріч було присвячено темі захисту прав та інтересів внутрішньо-переміщених осіб. Освіченість в галузі прав людини – це значно більше, ніж просто заняття або тема дня. Процес ознайомлення з механізмами, які необхідні для життя в умовах правової безпеки, є складним і довготривалим. І важливо до правового лікбезу залучити фахових спеціалістів й при цьому подати матеріал цікаво.

До розвитку руху самодопомоги серед переселенців Юлія Кузовкова, яка сьогодні проживає в Пирятині, долучилася торік. Відтоді вона стала волонтером проекту.

– Після трагічних подій, коли ми були змушені тікати з рідних домівок, виникла потреба інтеграції людей в громаду, яка їх приймає. Тоді я зрозуміла, що можу їм допомогти, і зголосилася стати волонтером, – розповідає Юлія Кузовкова. Волонтер розповідає, що найближчим часом буде реалізовано ще один проект, який сприятиме діалогу між переселенцями і громадою, яка їх приймає. Деякі види державної соціальної допомоги на Пирятинщині надає районний центр соціальних служб.

На сьогодні питання житла, комфортного співіснування в громаді, захисту прав та інтересів, емоційної підтримки найбільш турбують внутрішньо-переміщених осіб. Тому проект «Посилення розвитку самодопомоги серед внутрішньо-переміщених осіб та залучення їх до суспільного життя приймаючої громади», який здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструє громадська організація «МАРТ» та за підтримки програми «Активні громадяни» Британської ради в Україні, покликаний допомогти у їх вирішенні.

До теми: Волонтер з Литви поділилася досвідом роботи над полтавським call-центром для учасників АТО

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter