У Полтаві відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО воїну (фото)

АТО
Андрій Іванов15 серпня 2015 о 13:2331043 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО воїну (фото)
Пам’ять про Антона Грицая увіковічнили на стіні одного з корпусів Полтавського педагогічного університету.

У Полтаві відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО воїну

Сьогодні, 15 серпня, у Полтаві урочисто відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО бійцю «Азова» та представнику ультрас «Ворскли» Антону Грицаю.

Близько 300 людей прийшли вшанувати пам’ять військового, серед яких – родичі та бойові товариші Антона, його друзі-фанати і небайдужі полтавці. Нагадаємо, що більше півроку тому Антон Грицай загинув неподалік Маріуполя.

Серед присутніх були і представники обласної влади – голова Полтавської ОДА Петро Ворона та його заступник Володимир Марченко. Петро Ворона зазначив, що найбільш прикро, коли із життя йдуть такі молоді хлопці – справжні патріоти, які не шкодуючи свого життя пішли на фронт.

Надали слово також і ректорові Полтавського національного педагогічного університету, випускником якого є Антон Грицай:

– Молодий хлопець, який вступав до нашого вишу, розповідав викладачам про становище Східної України та Галичини в другій половині 17 сторіччя, – сказав Микола Степаненко. – Його немає з-поміж нас, але є людська пам'ять. Був у Полтавському педагогічному університеті Макаренко, був Сухомлинський, був Верховинець та багато достойників. Сьогодні в сторінках нашого навчального закладу є і Антон Грицай з його подвигом та сміливим викликом життю, із його вишколеним та загостреним почуттям патріотизму.

У перерві між промовами Петро Ворона та мати Антона, Тетяна Іванівна Грицай, відкрили меморіальну дошку. Усі присутні заспівали гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого воїна.

– Шановні полтавці, друзі Антона, хочу від нашої сім’ї подякувати, що ви прийшли, - зі сльозами на очах промовила Тетяна Іванівна. – Мій Антон завжди був гарним, сміливим, слухняним хлопцем та великим патріотом України. Але, як співається в пісні гурту «Брутто»: «Но дикие собаки на Родину напали, пошел в солдаты Гарри, вернется ли? Едва ли». Я хочу, щоб наступна пісня цього або іншого гурту була присвячена поверненню наших козаків із бою. Адже на них чекають люблячі родини.

– Я дуже вдячний, що зібралися хлопці навіть з інших міст приїхали, – промовив Вадим Ямщиков, друг Антона та лідер полтавських ультрас. – У нас на 22 секторі найвідданіших фанатів кожен раз лунає «заряд»: «Антон Грицай – герої серед нас!». Давайте зараз «зарядимо» разом.

Цього ранку не тільки це гасло лунало на честь Антона: багато разів кричали «Слава!», а також інші патріотичні гасла.

Читайте також: Полтавські волонтери, які допомагають бійцям АТО, прохають про допомогу

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter