«Збережемо дитинство разом» – закликають полтавські волонтери

АТО
Ольга Матвієнко19 червня 2015 о 08:021764 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 «Збережемо дитинство разом» – закликають полтавські волонтери
Полтавський батальйон небайдужих допомагає дітям, які втратили батьків у неоголошеній війні.

«Збережемо дитинство разом» – закликають полтавські волонтери

Поки на Сході триває неоголошена війна, на мирній території волонтери докладають зусиль не тільки, щоб допомогти бійцям, але й тим дітям, які через війну втратили найголовніше – своїх батьків.

Волонтери громадської організації «Команда небайдужих» (раніше – волонтерська організація Полтавський батальйон небайдужих) оголосили про створення благодійного фонду, діяльність якого буде спрямована перш за все на допомогу родинам загиблих військовослужбовців.

Архієпископ Полтавський та Кременчуцький, за підтримки якого почав діяти волонтерський батальйон, зазначив, що першочергове завдання зараз – це забезпечення військових.

– Ми спрямовуємо свою діяльність не тільки на допомогу військовим. Звичайно, це наше першочергове завдання. Виник Полтавський батальйон небайдужих саме на основі того, що люди хотіли допомогти і допомагають сьогодні бійцям АТО, – розповів Владика Федір. – Але ми віримо і знаємо, що війна завершиться нашою перемогою. І нам потрібно буде будувати нову країну, тому ми переходимо на мирні цілі. На сьогодні ми зареєстрували громадську організацію «Команда небайдужих». Але так як ім’я Полтавського батальйону небайдужих відоме по всій Україні, то для нас було вкрай важливо зберегти його за нами. Тому ми зареєстрували благодійний фонд «Полтавський батальйон небайдужих», завдяки якому далі працюватимемо в соціальному напрямку. Основний напрямок діяльності фонду зараз – допомога дітям, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної операції.

Благодійний фонд «Полтавський батальйон небайдужих» створили не так давно, проте вже зараз активно впроваджуються перші проекти для дітей, постраждалих від АТО.

– Головне наше гасло «Війна вбиває дитинство. Збережемо дитинство разом». І основний наш проект зараз – створення літнього дитячого табору у Нових Санжарах на березі річки Ворскли. Табір називається «Джерело». Відпочити у цьому таборі зможуть, перш за все, діти загиблих військовослужбовців, але запрошуємо ми усіх дітей. Ми хочемо, щоб вони у колі інших дітей поступово пройшли певну адаптацію, не були замкнені наодинці зі свою втратою, – розповів координатор благодійного фонду Роман Неділько.

До табору у Нових Санжарах запрошують дітей загиблих військовослужбовців і з інших областей України.

За словами волонтера, у рамках табору реалізовують цікавий спортивний проект разом із Полтавською обласною молодіжною громадською організацією гірським клубом «Ірбіс». Хлопці з «Ірбісу» облаштують у таборі мотузковий парк. Для цього за сприяння небайдужих підприємців уже закупили спорядження. Проект неодноразовий, адже пізніше мотузковий парк, після закриття табору, планують монтувати повторно для організації активного відпочинку дітей.

Мотузковий парк – не єдина розвага, яка чекає на дітей у таборі. Основам водного туризму навчатимуть спортсмени із клубу «Міцні горішки».

– Після завершення табору плануємо із усіма напрацьованими проектами – мотузковим парком, байдарками – їздити і по області, аби донести усе це до дітей у селах. Адже часто у незаможних родин не було грошей, щоб відправити дітей на відпочинок у мирний час, а зараз – тим більше, – зазначив Роман Неділько.

У теплу пору року, говорять волонтери, якомога більше залучатимуть дітей до активного відпочинку. Але вже зараз фонд намагається відгукуватися на будь-які заклики про допомогу від родин загиблих або поранених.

– Нещодавно до нас звернувся військовослужбовець із Кременчука. Його потрібна допомога із лікуванням. У цьому ми зараз намагаємося допомогти, щоб йому зробили операцію і він пройшов курс реабілітації, – розповіла Наталія Гранчак, одна із засновників ГО «Команда небайдужих» та координатор благодійного фонду. – Одна із останніх таких наших допомог – фінансова допомога дружині одного із полтавських бійців, який загинув у лютому. Родина дуже бідна. Жінка зараз змушена продавати квіти на базарі, щоб якось утримувати двох дітей. Ми викупили всі ці квіти і посадили їх символічно біля дитячого садочка, куди ходить молодший син. Також заплатили за 10 місяців перебування дитини в садочку. Зараз допомагаємо із оформлення соціальних виплат, адже жінка просто не знає, із чого починати.

Долучитися до допомоги родинам Героїв може кожен, надіславши кошти на рахунок благодійного фонду «Полтавський батальйон небайдужих»:

У гривнях – 26000054615220, МФО 331401, код 3969830

У євро – 26008054617402, МФО 331401, код 39669830

У доларах – 26009054621732, МФО 331401, код 39669830

Допомога військовослужбовцям – картка «ПриватБанку» 5168 7420 6385 5377 (отримувач Валентин Леонідович Бубнюк).

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter