30-ті роковини Чорнобилю. Люди, які врятували нас усіх…

26 квітня 2016 о 17:112107 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 30-ті роковини Чорнобилю. Люди, які врятували нас усіх…
26 квітня для України завжди буде пов’язане з болем, скільки б не пройшло років. Сьогодні вже три десятиліття минуло з дня аварії на Чорнобильській АЕС, але від того не стає легше.

Скільки життів забрала ця трагедія, скільки доль скалічила підірваним здоров’ям та передчасною смертю — неможливо підрахувати. Чорнобиль став пересторогою всьому людству, але за цей досвід довелося заплатити занадто високу ціну.

Я часто спілкуюся з чорнобильцями. Вони є відвідувачами моєї депутатської приймальні. Разом ми намагаємося вирішити їхні проблеми і я вважаю за честь можливість допомагати їм. Ці люди — Герої, які 30 років тому захистили нас. Важко уявити наслідки аварії, якби ліквідатори не почали свою роботу — не шкодуючи себе.

Мені б хотілося, щоби в цей день ви звернули увагу на чорнобильців, які живуть поряд з вами. Поговоріть з ними, допоможіть їм у їхніх клопотах і турботах. Ці люди вчинили неоціненний подвиг, про який мають пам’ятати ще багато десятиліть. Чи багато в історії знайдеться прикладів такої самопожертви?

А якщо у вас немає змоги зустрітися з чорнобильцями, то дуже раджу переглянути відеопроект студентів Українського Католицького Університету «Тридцята весна». Це документальні історії про людей, в житті яких тим чи іншим чином з’явився Чорнобиль. Ці історії коротенькі, від 3 до 6 хвилин. Повірте, чорнобильці віддали роки життя за нашу з Вами безпеку. Тут немає прикрашань, викривлень чи пафосу — прості історії українців, які варто подивитися.

Студенти, які знімали це, народилися вже після аварії. Але це їхній внесок у історичну пам’ять про цю трагедію.

Повний список відеоробіт тут: https://www.youtube.com/playlist?list=PLeyMQiYk7DcEeN5WlA4v9jBjSlkmQ17p6.