Кава з Матковським. Про що не написали піарщики

23 вересня 2015 о 07:5858564 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Кава з Матковським. Про що не написали піарщики
Кандидат у мери Андрій Матковський учора запросив журналістів на каву.

Кава з Матковським. Про що не написали піарщики

Зустріч пройшла у італійському кафе «Пеперончіно». Цей заклад пропрезидентські посадовці часто обирають для зустрічей з пресою. Тут зустрічався з журналістами губернатор Валерій Головко. Тут преса пила каву з Арсенієм Яценюком. Сюди запросив полтавські ЗМІ й Андрій Матковський.

Кандидат Матковський замовив собі яблучний сік та паннакотту й агітував журналістів послідувати його прикладу. Мовляв, італійський десерт тут чудово готують.

Модератором зустрічі виступив Ігор Кужик, директор каналу ІРТ. Він зазначив, що тема розмови – вибори та попросив журналістів уникати особистих питань.

Офіційні меседжі кандидата Матковського можна прочитати у рекламному матеріалі за цим посиланням.

Видання «Коло» у моїй особі встигло поставити кандидату чотири запитання.

Зокрема:

- Як ви ставитеся до можливого реваншу Партії Регіонів на місцевих виборах?

- Хто фінансує Вашу передвиборчу кампанію?

- У яку школу ходить ваш молодший син? Кажуть, він навчається в Австрії.

- Скільки тисяч пенсіонерів Ви плануєте охопити вашою соціальною програмою видавання аптечок? Яка собівартість 1 аптечки? Які там ліки?

Відповіді на них Андрій Матковський давав швидко – давався взнаки практично щорічний досвід участі у передвиборчій гонці.

Кава з Матковським. Про що не написали піарщики

З «регіонами» можна домовлятися, але краще б усі об’єдналися навколо Матковського

– У демократичній країні не може влада забороняти якусь партію, вибори – ось люстрація. А моє особисте відношення до Партії Регіонів таке, як і у більшості населення. Мені дуже не хочеться, щоб ми знову повернулися до тих часів, що були, і обрали знову тих людей, які довели країну до війни. Якщо ми не хочемо, щоб представники Партії Регіонів знову стали на чолі нашого міста, то повинні об’єднати зусилля з демократичними силами навколо моєї кандидатури. Треба перемогти і не дати представникам партії регіонів очолити місто.

Матковський завжди платить за себе сам

– Вибори – це дороге задоволення і ви про це добре знаєте. І у 2006 році, і у 2010 я свої кампанії фінансував сам. Декларації усіх кандидатів доступні виборцю. Якщо Ви побачите мою декларації та моєї родини, зрозумієте, що там достатньо коштів, щоб витратити їх на вибори. Деякі мої опоненти по деклараціях не мають ні машин, ні квартир, а лише матеріальну допомогу, і витрачають при цьому мільйони гривень на кампанію.

Де вчиться син Матковський не скаже

– Ми обираємо не першого секретаря компартії України, а міського голову європейського міста. От у Німеччині, наприклад, своїм депутатом можуть обрати людину, яка проживає у Польщі. Такі закони у Євросоюзі. Але я не про це кажу. Мої опоненти відправляють мене то на Кіпр, то у Мюнхен, то у Відень. Я у Австрії був декілька разів. Зокрема, вивчав досвід їхнього сміттєпереробного заводу. А більше ніж на 24 дні я з країни не виїжджав. Про себе я готовий розповісти усе, а мій син не бере участі у виборах. Після вбивства мера Кременчука, моя родина дуже хвилюється і за мене, і за себе. Тому за сина не скажу, бо вважаю, що це небезпечно для моєї родини. І взагалі: усі критикують владу і політиків. А журналістів ніхто не критикує.

Кава з Матковським. Про що не написали піарщики

Що у аптечці твоїй?

Найбільше обговорень викликало питання роздачі пенсіонерам аптечок. Багато полтавців уже знайшли у своїх поштових скриньках запрошення прийти і отримати набір медикаментів від кандидата Матковського. Проте, за словами Андрія Всеволодовича, презентуватимуть їм не ліки, а програму.

– Ми не роздаємо аптечки, ми презентуємо пенсіонерам соціальну програму «Здорове місто». Для цього ми підготували презентаційний матеріал. Так, у цей матеріал входять ліки. Можна було зробити інформаційні буклети і вклеїти туди моє фото чи фото Кужика, але, мабуть, на буклети люди не прийдуть. Ціна одного роздаткового матеріалу – у рамках, дозволених законодавством. Ми хочемо продемонструвати людям набір продукції, яку вони можуть отримувати за рахунок міського бюджету у разі.

А доки за Матковського не проголосували, за аптечки, що насправді не аптечки, а «презентаційний матеріал» платить він сам. Враховуючи, що у Полтаві 80 тисяч пенсіонерів, а вартість агітаційного набору не може перевищувати 68,9 гривень, викласти з кишені кандидату доведеться 5,5 мільйона гривень. Який перелік ліків увійде до аптечок кандидат не сказав.