Потрібен рупор для обласної влади. Недорого.

23 червня 2015 о 13:1110351 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Потрібен рупор для обласної влади. Недорого.
Ось уже майже місяць залишається відкритою вакансія начальника департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Потрібен рупор для обласної влади. Недорого.

По суті цей департамент – прес-служба, «рот» головного державного представництва на Полтавщині, який має формувати позитивний імідж керівництва області перед її жителями, а самої області – перед всією Україною. Також у функціоналі департаменту– відповідати на питання журналістів, активістів та на запити усіх, хто захоче щось запитати.

Робота пекельна, зарплата – невисока, я знайшла на сайті облдержадміністрації посадову інструкцію – почитайте тут.

Якщо вас цей функціонал не злякав, але прокинулися амбіції і бажання змінити систему – то вам таки сюди. Будете відповідати за усю полтавську облдержадміністрацію, отримувати у свій город усі камінюки – тут точно це все буде. З іншого боку, окрім стусанів від народу, губернатор Валерій Головко обіцяє повну підтримку і невтручання у роботу, бо зацікавлений у тому, щоб облдержадміністрація таки «заговорила».

У кого цей департамент добре працює, так у губернатора Одеси Саакашвілі. За лічені дні на посаді цього видатного грузина піар-, тобто прес-служба встигла зробити з нього супер-героя, який і в народ ходив, і бій перевертням у погонах влаштував, і інвесторів повну жменю у область залучив. Чи будуть інвестиції чи ні, чи полетять голови, чи справді так прозоро призначатимуть голів райдержадміністрацій як це анонсують одеські піарники – але позитивний імідж губернатору сформувати встигли.

У Полтаві ж департамент так не працював ніколи. Скільки я працювала журналістом – стільки й були труднощі з добуванням інформації в обдержадміністрації. Прес-служби як такої там не було взагалі, натомість був цілий департамент інформполітики, але він не займався тим, щоб відповідати на питання журналістів.

Найдовше на посаді керівника цього департаменту утримався Олег Пустовгар, який злітав на неї у часи двох майданів, і так само падав звідти, коли находила хвиля розчарування його результатами. Останній керівник департаменту – Артем Бабак, який прибув до керівного крісла прямо з роботи у посольстві у Астані, зміг боротися з полтавськими реаліями лише кілька місяців і пішов, не зумівши зламати систему.

Тож зараз «рот» облдержадміністрації мовчить, у час, коли це найбільш потрібно.

За час відкриття вакансії не було подано жодної (!) заяви від бажаючих очолити департамент. Ситуація дивна, адже державну службу постійно скорочують, з речами на вихід готується чимало працівників, які могли б вїхати до кабінету керівника великого департаменту. Але черги держслужбовців у відділі кадрів чомусь немає.

Як один з членів конкурсного комітету, який буде розглядати кандидатури на цю посаду і як один зі споживачів послуг, які будуть надавати у цьому департаменті, хочу звернутися до потенційних претендентів на цю керівну посаду – пробуйтеся! З вас – реальний план реконструкції департаменту у справді робочий орган – і посада ваша!

Довідки за телефоном у облдержадміністрації: 2-08-06

Резюме направляйте на адресу: Полтава вул. Жовтнева, 45, кім. 502