Жиденко, Матковський, Порошенко і «грьобаний стид»

9 жовтня 2015 о 21:5622512 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Жиденко, Матковський, Порошенко і «грьобаний стид»
Днями група полтавських журналістів підписала звернення на ім’я Президента про те, що кандидат у мери від «Солідарності» веде підкуп виборців, роздаючи полтавським пенсіонерам аптечки.

Жиденко, Матковський, Порошенко і «грьобаний стид»

А сьогодні мені як головному редактору та колегам з «Громадського
ТВ» заявили, що це все – «грьобаний стид», бо підкупом займається не лише Андрій Матковський, а й кандидати Олександр Мамай та Лев Жиденко.

Мені дорікнули, що я як журналіст упереджена, моя громадянська позиція викликає сумніви, в той час як моя любов до кандидата Жиденка їх якраз не викликає.

Тому проясню свою позицію.

Зараз у Полтаві йде боротьба за виборця. Виборця – егоїста і виборця – колективіста.

І те, що кандидат від Президента іде шляхом підкупу виборця – це ганьба для України. Тому я як журналіст вимагаю від пана Порошенка вжити заходів з цього приводу. Тим паче, що Президент якраз на боці чесних виборів:

«Я впевнений, що зараз треба негайно підготувати доповнення до виборчого закону, які перекриватимуть будь-які лазівки для принизливого обміну голосів на гречку, чи іншу їжу, чи гроші. Це один з найважчих злочинів, і ми маємо нарешті продемонструвати, що злочинці будуть притягнуті до відповідальності і опиняться у в’язниці», Петро Порошенко» - 29 липня 2015 року.

Я абсолютно переконана, що кандидати, які ідуть на вибори від партії «Солідарність» мають строго дотримуватися виборчого законодавства і бути зразком. Якщо ж кандидат від Президента зухвало нехтує словами Гаранта – як цього можна вимагати від інших?

Точковий вистріл у виборця аптечками від кандидата Матковського– це потакання егоїстичним потребам споживача.

Толока – це навчання людей організовуватися для вирішення своїх проблеми. Таким виборцем потім буде дуже важко покерувати. Простіше домовитися з виборцем-аптечкою.

Так, кандидат Жиденко видав полтавцям фарбу, щітки, рукавиці, які вони використали для наведення порядку у дворах своїх будинків. Як можна визначити розмір підкупу людей фарбою й рукавичками? Поділити суму, виділену на будматеріали на кількість жителів будинку, які потім користуватимуться благами проведеної Толоки?

Моя громадянська позиція така: аптечки – підкуп, Толока – суспільно-корисна діяльність.

Моя журналістська позиція: бачу підкуп – пишу про нього. Бо закривати очі на порушення закону кандидатом від Президента – це сором і ганьба.

Опонуйте.