ОЛЕКСІЙ ІВАНЮК: "Мицтецтво-це життя"

27 березня 2015 о 10:271938 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 ОЛЕКСІЙ ІВАНЮК: "Мицтецтво-це життя"
Виставка живопису в Полтаві.

Сьогодні, в Художньому салоні, що на Жовтневій, відбулася чергова виставка молодого художника Олексія Іванюка. Це вже третя виставка в м. Полтава, а про його постійні виставки на теренах нашої прекрасної України постійно пишуть провідні видання пов’язані з культурою та мистецтвом. Ось ще кілька днів назад він відкрив свою чергову виставку в м. Київ, у офісному центрі програми імені Фулбрайта в Україні, а вже сьогодні автор радує своїх земляків.

На виставку завітало багато колег Олексія. Серед них і полтавські художники, і скульптори, і меценати та колекціонери. Атмосфера домашнього затишку та сімейної обстановки панувала цього теплого дня в стінах художнього салону завдяки неймовірній підтримці близьких та рідних молодого митця. В гості завітала племінниця Олексія Ліза Іванюк, його близькі друзі та знайомі. Безліч теплих слів та привітань завжди присутні на виставках Олексія Іванюка. Але найбільш чуттєвим був виступ маленького Іванюка – Назарчика, що вибіг привітати татка з виставкою та подарував троянду. Без сумніву - це найталановитіша сім’я митців з полтавського краю (батьки Олексія відомі художники, а брат затребуваний кераміст). Про що тільки говорять успіхи його дружини Наталки Корф-Івананюк. Вродлива, розумна, талановита вона і береже сімейне вогнище, і підтримує вогонь мистецтва в сім’ї. Що і не приховаєш, але навіщо?

Легкі, глибокі, душевні, духовні, рідні, близькі… Олексій Іванюк зовсім не красномовний митець. Він досить скутий в своїх промовах, але про скільки речей говорять його полотна! Коли споглядаєш його пейзажі надихаєшся, переживаєш, турбуєшся і відпочиваєш. Хтось згадає село у бабусі, хтось дорогу додому… Про творчість автора говорять роботи, а не куратори чи гості. Так і має бути. Робіт не багато, по одній на стіні, але це ще більше змушує рецензента замислитися. Ніщо не заважає поринути у таємниці живопису Олексія Іванюка.

Олексій Іванюк народився 1 жовтня 1988 року в м. Пирятин Полтавської області. Закінчив кафедру декоративно-прикладного мистецтва Полтавського Національного Технічного Університету імені Ю. Кондратюка. З 2010 року активний учасник Всеукраїнських та міжнародних виставок. Член НСХУ з 2013 року.

Лауреат «Триєнале живопису - 2013». Фіналіст Міжнародного конкурсу молодих художників "Новий український пейзаж", що проводився галереєю "OntoArteGalleria" (м. Київ) у рамках Міжнародного Арт-проекту "Пейзаж ХХІ століття". Робота експонувалась на міжнародній виставці «Пілігрими» від Українського Фонду Культури, м. Київ.

Головними вчителями були та є батьки. Працює у жанрі натюрморту та пейзажу.

Його роботи варті нашого часу, тому запрошую всіх відвідати персональну виставку «ІВАНЮК» та надихнутися авторською манерою та глибокими і чуттєвими кольорами на полотнах нашого земляка Олексія Іванюка.

Виставка буде діяти до 2 квітня.