Фотограф-любитель Микола Кигим презентував у Полтаві виставку світлин

Дозвілля
Наталія Сіробаб12 червня 2015 о 10:001281 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Фотограф-любитель Микола Кигим презентував у Полтаві виставку світлин
Цими днями в Полтаві, у ТЦ «Конкорд», відкрилася вже друга фотовиставка Миколи Кигима «Портрет. Жанр. Природа».

Фотограф любитель Микола Кигим презентував у Полтаві виставку світлинФотограф-любитель Микола Кигим презентував у Полтаві виставку світлин. Фото Миколи Кигима

Свою дебютну експозицію, яка мала таку саму назву, митець-любитель презентував полтавцям півтора року тому.

Як зазначає сам автор, свіжі роботи більш чуттєві, у них додалася тривога. На 34 світлинах Микола Павлович намагався передати реалістичність буднів наших земляків, зобразити їхні неприкриті обличчя.

За професією зв’язківець, Микола Кигим знайшов у фотографуванні справжню віддушину. Поза роботою фотоапарат завжди з ним, тому автору вдалося «спіймати» такі кадри як «Похмурий ранок», «Біля магазину», «Неспокійна старість», які, на перший погляд, буденні, але змушують думати про екзистенціальні проблеми нашого життя.

Не обійшов увагою Микола Павлович і тему неоголошеної війни – відкритої рани українського народу, і полтавців зокрема.

Серія фото «Тривожні часи» знята 20 січня 2015 року під час відправлення полтавського батальйону на Схід.

– Знайомий фотограф, який повинен був знімати відправлення, попросив мене його підстрахувати, бо його після операції ще не зовсім слухалася рука, – каже Микола Кигим. – Я фотографував телеоб’єктивом, мав змогу знімати на великій відстані від людей, тому вони мене не бачили. Фотографував очі земляків, як уявляв і відчував: тих, хто проводжав, і тих, хто ішов на війну.

За словами митця-аматора, директор Фотоакадемії Віталій Сухоручко, переглянувши світлини, порекомендував йому представити на виставці саме ці чотири знімки з бійцями та їхніми рідними.

Детальніше ознайомитися з роботами Миколи Кигима ви зможете в ТЦ «Конкорд», вул. Фрунзе, 60-А, 3-й поверх.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
на правах реклами ®