Організатори Сорочинського ярмарку розповіли, чого чекати цього року

Дозвілля
Ольга Матвієнко26 червня 2016 о 13:442384 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Організатори Сорочинського ярмарку розповіли, чого чекати цього року
Уже отримали дві третини очікуваних заявок від підприємств та двісті заявок від майстрів.

Організатори Сорочинського ярмарку розповіли, чого чекати цього рокуСорочинський ярмарок цього року розпочнеться 16 серпня. Фото з архіву

Національний Сорочинський ярмарок – 2016 року проходитиме із 16 по 21 серпня традиційно в селі Великі Сорочинці Миргородського району на ярмарковій площі в 16 га. Офіційне відкриття – 16 серпня об 11.00 за участі гоголівських героїв, які проїдуть по полю на справжніх, єдиних в Україні волах (дійство повторюється щодня). Про це повідомляють у прес-службі ТОВ «Сорочинський ярмарок».

Читайте також: Національний фестиваль гончарства в Опішні відвідав міністр та закордонні гості

Організація вже 18 років поспіль займається підготовкою та проведенням Національного Сорочинського ярмарку.

Цьогорічний ярмарок присвячується 25-й річниці Незалежності України і буде проходити під гаслом «Розквітає ярмарок – квітне Україна!»

Прийом заявок на участь у заході розпочався 23 лютого і на сьогодні вже отримали близько двох третин від очікуваної їх кількості. Більш активними, порівняно з минулим роком, стали вітчизняні підприємства усіх галузей промисловості, майстри народних промислів та заклади громадського харчування.

Традиційно порадують гостей ярмарку унікальні вироби народних майстрів, від яких на сьогодні вже подано понад двісті заявок. Родина майстрів Куриліних привезе на ярмарок кераміку на тему українських героїв, Михайло Задорожний презентуватиме опішнянську кераміку, а Валентина Новікова та Віра Забора – шедеври української вишивки.

У численних павільйонах відвідувачам пропонуватимуть страви української кухні та кухні народів світу.

У садибах гоголівських часів проводитимуть різноманітні майстер-класи. Організатори обіцяють, що їх асортимент цього року буде розширений. Анонсують і проведення великої кількості етнографічних свят та обрядових дійств таких, як Свято Сала, Вергуна, Гарбуза, Спаса Медового, Вареника та Галушки, Борщу і Українське Весілля.

Для кращого орієнтування на ярмарковій площі встановлять вказівники.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter