У парку аграрної академії зацвіла магнолія (фото)

Дозвілля
Ольга Матвієнко19 квітня 2015 о 08:123212 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У парку аграрної академії зацвіла магнолія (фото)
На території аграрної академії декілька дерев магнолії кобус.

Помилуватися цвітінням одного із найкрасивіших дерев світу можна ще близько тижня, адже квіти тільки почали розпускатися.

У парку аграрної академії зацвіла магнолія (фото)Магнолія зацвіла на території аграрної академії в Полтаві. Фото Ольги Матвієнко

Вперше магнолію на території університету посадили близько 30 років тому. Існує безліч видів цього дерева. Посаджений у Полтаві належить до найпівнічніших і легко переносить наш клімат, тож може рости по всій території України. Її південна родичка, яка була завезена до Криму, має крупніші квіти, але й вибагливіша до тепла.

У дикій природі магнолія найчастіше зустрічається у Японії, Китаї, Кореї та Північній Америці, де подекуди утворює справжній ліс.

У народі існує повір’я, що зірваний цвіт магнолії приносить нещастя. Вчені попереджають, що ламати гілки дерева не можна ще й тому, що на їхньому місці вже ніколи не виростуть нові.

До теми: Виносимо кімнатні квіти на вулицю та пересаджуємо в ґрунт

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter