Живий тризуб Полтави став першим на Лівобережній Україні (фото)

Дозвілля
Юлія Обелець24 серпня 2015 о 20:103036 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Живий тризуб Полтави став першим на Лівобережній Україні (фото)
У День Незалежності Україні в Полтаві вчетверте утворили «живий тризуб».

24 серпня о 18 годині біля Полтавської ОДА відбувся флешмоб. Учасники дійства у вишиванках та білих сорочках спробували утворити тризуб. У дійстві брало участь близько 100 людей, серед яких чимало молоді та дітей.

Присутнім повідали історію заходу. Виявляється, три роки тому утворили «живий тризуб» уперше не лише в Полтаві, а – взагалі на Лівобережній Україні.

Живий тризуб Полтави став першим на Лівобережній Україні (фото)

Три роки тому я був організатором першого такого заходу, розповів Микола Біляєв, засновник першого «живого тризуба» в Полтаві. – Тоді ми почали моніторити інформаційний простір і з’ясували, то був не просто перший живий тризуб в Полтаві, а – перший живий тризуб в Лівобережній Україні. Безмежно радий, що ця традиція прижилась в Полтаві, адже це вже учетверте ми проводимо таке дійство. Учасників щоразу більшає. Чому саме на цій площі (про площу перед облдержадміністрації, – автор)? А тому, що дана площа асоціювалась з представниками злочинного режиму Януковича. Тож всі акції, які проводились згодом тут – показували черговий протест проти тієї влади. Сьогодні ця площа – символ боротьби та перемоги.

Під час дійства полтавці заспівали Гімн України та зробили колективне фото.

Дивіться також фоторепортаж з Дня незалежності рік тому

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter