Алкоголь, пиво і сигарети в Україні можуть сильно подорожчати

Гроші
Юлія Обелець13 грудня 2015 о 15:372366 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Алкоголь, пиво і сигарети в Україні можуть сильно подорожчати
Кабмін пропонує в 2016 році значно збільшити акцизний податок на алкогольні напої та пиво.

Алкоголь, пиво і сигарети в Україні можуть сильно подорожчати. Фото – ukr.segodnya.ua

Кабмін запропонував підвищити акцизи на 100% і 40%, відповідно Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді підвищити акциз на лікеро-горілчані вироби та пиво вдвічі – до 141,06 грн за 1 літр 100% спирту і 2,48 грн за 1 літр пива, йдеться в урядовому законопроекті №3630 "Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулюванні економічної діяльності в Україні". Про це пише "Сегодня"

Податок пропонується застосовувати до максимальної роздрібної ціни, включаючи ПДВ (на сьогодні ставка застосовується до бази без ПДВ). Зміна бази відповідає законодавству країн ЄС. Крім того, законопроект передбачає поступове збільшення до 2020 року акцизу на алкогольні напої на 5% і на тютюнові вироби на 7%. Це збільшення пропонується застосовувати додатково до щорічної індексації ставок відповідно до індексу споживчих цін.

Як повідомлялося, за рахунок пропонованих змін в наступному році Мінфін планує збільшити надходження до держбюджету від акцизного податку, які за підсумками цього року очікуються на рівні 60 млрд доларів.

До теми – Троє полтавців організували підпільне лікеро-горілчане виробництво

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter