Полтавщина не додала державі понад півмільйона гривень податків

Гроші
Ольга Правденко25 вересня 2015 о 12:541193 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавщина не додала державі понад півмільйона гривень податків
Кожен українець щодня віддає державі 31 гривню податків.

Полтавщина не додала державі понад півмільйона гривень податківПолтавщина недовиконала план. Фото з сайту segodnya.ua

За січень-серпень 2015 року, попри економічні проблеми в країні, план наповнення держбюджету перевиконали. Про це відрапортували в Державній фіскальній службі, – пише ТСН.

Щомісяця кожному регіону встановлюють індикативний (орієнтовний) план
надходження податків, який враховує специфіку області, пояснює директор інформаційного департаменту ГФС Віктор Косарчук. Наприклад, у прикордонній області він більше на величину доходів від митних надходжень, ніж у приблизно такий же за рівнем виробництва ВВП області, яка не має зовнішніх кордонів.

– Якщо невиконання плану по збору податків значне, як, наприклад, в Сумській чи Івано-Франківській областях, – починаємо розбиратися, чому, – сказав Косарчук.

Аналітик агентства MPP Consulting Павло Мельник звернув увагу на те, що цього року недобір за планом демонструють прикордонні області, тобто недодає зборів, швидше за все, митниця.

– Але причини різні – наприклад, через Чернігівщину та Сумщину йшов товарообіг з Росією, який різко знизився. А на Івано-Франківщині, схоже, треба боротися з контрабандою та хабарництвом, – вважає експерт.

Полтавщина не додала державі понад півмільйона гривень податківФото з сайту tsn.ua

До теми: Податок на благодійність не платитимуть лише зареєстровані волонтери

Журналісти порівняли, скільки в середньому податків на день платять зі своєї зарплати українець, поляк, німець і француз.

Середня зарплата в Україні нині становить 4390 грн, з неї вираховують 21% у вигляді податків. Це 922 грн, або 31 грн на день (1,4 долара США).

У Польщі середня зарплата – 1540 доларів, а податкове навантаження – 27%, тобто поляк віддає у вигляді податку 416 доларів, або майже 14 доларів на день.

У Франції працівникові платять 2740 доларів на місяць, але вираховують у вигляді податків 32% – це 877 доларів на місяць, або 29 доларів на день. У Німеччині платять 3020 доларів, але вираховують майже 42%, тобто німець платить податків 1268 доларів, або 42 долари на день.

Нині в Україні нині проводять податкову реформу. Прийняття нового Податкового кодексу, яке активно обговорювалося в останні місяці, буде, швидше за все, перенесено на 2016 р. Почне ж він діяти з 2017 р, прогнозують в Мінфіні, – пише "Сегодня".

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter