Верховна Рада змінила систему нарахування пенсій

Гроші
Юлія Обелець30 березня 2016 о 12:591383 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Верховна Рада змінила систему нарахування пенсій
Народні обранці підтримали зміни до закону про пенсійне страхування.

Верховна Рада змінила систему нарахування пенсійВерховна Рада змінила систему нарахування пенсій. Фото – zn.ua

29 березня Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії". «За» проголосували 281 депутат.

Тепер для обчислення пенсії враховувати заробітну плату (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року

– За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв, – йдеться у повідомленні на сайті Верховної Ради.

За інформацією всеукраїнських ЗМІ, раніше таке право громадяни України мали, та його нещодавно відмінили. Прийняття законопроекту, на думку автора Юрій Шухевича, дозволить зрівняти в правах пенсіонерів, яким пенсії призначалися до 31 грудня 2015 року та тим, кому пенсії призначалися вже після 1 січня 2016 року, коли право на подачу документів про трудові доходи до 2000 року у пенсіонерів скасували.

До теми – Порошенко підписав закон про призначення пенсій постраждалим під час Революції гідності

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter