Біля Кременчуцької міської ради атовці підпалили шини (ФОТО)

Влада
Ольга Матвієнко30 серпня 2016 о 13:241468 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Біля Кременчуцької міської ради атовці підпалили шини (ФОТО)
Біля мерії горіли шини через «будиночок Шаповалова»

30 серпня проходить сесія Кременчуцької міської ради. Через скандал, який виник навколо питання про будинок сестри народного депутата Юрія Шаповалова, біля будинку мерії запалили шини. Про це повідомляє видання «Телеграф».

Біля Кременчуцької міської ради атовці підпалили шини (ФОТО)Біля Кременчуцької міської ради палили шини. Фото – www.telegraf.in.ua

Представники громадської організації бійців АТО зажадали зняти з порядку денного сесіїї питання про інвентаризацію земельної ділянки на вулиці Флотська, 10. Це ділянка на березі Дніпра, де побудована база ПП «Апілак» – підприємства, яким керує рідна сестра нардепа Юрія Шаповалова.

Господарі будиночка на березі Дніпра, пов’язаного з нардепом Шаповаловим, хочуть узаконити землю.

До трибуни вийшов атовець Микола Кравченко разом із побратимами. Він заявив, що бійці не пробачать ні зовнішніх, ні внутрішніх ворогів, якими є корупціонери.

– Якщо це офіційно культурно-оздоровчий центр, то нехай там оздоровлюються воїни АТО, – заявив Микола Кравченко. – Це місце для реабілітації краще, ніж дві кімнати в колишньому дитячому садку.

Ішлося про реабілітаційний центр в Кременчуці.

Вимагаючи зняти питання з порядку денного сесії, Микола Кравченко заявив:

– Поставте це на голосування, інакше сесія не почнеться.

У відповідь мер Віталій Малецький заявив, що бійці можуть звертатися до суду, якщо вважають дії міської влади незаконними.

– У нас в машинах лежать шини, якщо ви не хочете, щоб вони горіли під виконкомом, то ставте на голосування, – наполягав Микола Кравченко.

Далі вставив слово керівник місцевої «Свободи» Костянтин Красовський:

– Я зараз вам розповім, що це за покидьок, якому хочуть виділити землю...

Костянтин Красовський нагадав про голосування Юрія Шаповалова з приводу «волинської різанини». Нардеп був одним із тих, хто зажадав визнати «волинську різанину» геноцидом українців проти поляків.

– Пане Красовський, ви відповідаєте за свої слова? – відреагував міський голова Малецький та звинуватив Красовського в «політичній брехні».

Після цього атовці не відходили від трибуни. Сесія ще тривала якийсь час, але мер був змушений оголосити 15-хвилинну перерву для консультацій.

Об 11.30 стало відомо, що біля виконкому таки підпалили шини. Видно, як Костянтин Красовський облив шини легкозаймистою рідиною.

ПП «Апілак» звернулося до міської влади з метою інвентаризувати ділянку, на якій знаходиться база, для внесення змін до Державного земельного кадастру. Проблема в тому, що в Кременчуці до сьогоднішнього дня не інвентаризовані прибережні захисні смуги: офіційно не виділені в натурі їх межі. І в цих умовах інвентаризація ділянки по вул. Флотська, 10 може привести до того, що його «виріжуть» з прибережної захисної смуги – і тоді база буде стояти, звичайно ж, законно.

У даний час прокуратура мляво розслідує справу про підробку документів при виділенні землі. Кременчуцька прокуратура обіцяє завершити справу «будиночка біля річки», пов’язаного з нардепом Шаповаловим.

На місце події до Кременчуцької міськради приїхали патрульні поліцейські, слідчо-оперативна група поліції. Згодом прибули пожежники, але атовці не підпускали їх до шин, що палали.

Згодом пожежники дісталися до вогню і почали гасити. Сесія продовжила свою роботу. До трибуни вийшов мер Віталій Малецький. Він назвав блокування трибуни і підпал шин тиском на орган місцевого самоврядування.

– Давайте не перетворювати це в диктатуру. Учасники АТО, ви ж не за диктатуру воювали, – заявив мер. – Політичні туристи, як пан Красовський, не повинні розхитувати Кременчук. Якщо сумніваєтеся в чомусь – звертайтеся в прокуратуру. Депутат облради від «УКРОПу» Василь Хоменко заявив, звертаючись до паліям шин:

– Ви зробили вдалий кадр для російських ЗМІ. Василь Хоменко запропонував почати роботу сесії. Далі виступив активіст Леонід Харченко і закликав представників влади «бути людьми» і прислухатися до громади. У відповідь мер Віталій Малецький запропонував йому «приймати демократію, как она есть». Незважаючи на бурхливий початок сесії, питання № 41 про землю під будиночком, пов’язаним з нардепом Шаповаловим, не зняли з порядку денного.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter